Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

11 maart 2017 12:30

Michel de Boer

Op 11 maart mocht de B1 weer aantreden voor de competitie. Na een gewonnen oefenduel tegen Dronrijp en een week vrij stond vandaag Bergum B2 op programma. Dit zou een makkelijke opgave moeten zijn voor Franeker.

In het prachtige weer op het hoofdveld van Franeker begon de wedstrijd om 12:30. In de beginfase was het voor beide ploegen een beetje aftasten, kansjes over en weer, maar Franeker was duidelijk de bovenliggende partij. Na 25 minuten was daar dan eindelijk de eerste treffer voor Franeker, Alper mocht de penalty inschieten en dit deed hard, heel hard door de midden, 1-0. Na dit doelpunt volgde er ook snel meer. Op aangeven van Karst mocht wederom Alper het tweede doelpunt van Franeker op zijn naam schrijven. De 3-0 komt op naam van Jasper die de bal beheerst binnenschoot. Geklungel  voor de goal van de mannen uit Bergum leidde door een eigen goal de 4-0 in en dit is tevens ook de ruststand. Franeker is vele malen beter en lijkt op jacht naar de dubbele cijfers.

Na rust ging Franeker, zoals te verwachten, vrolijk door met scoren. Na 15 minuten was het Alper die zijn derde maakte en hierna ook de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. De volgende treffer was van Rowan, nadat hij vrij voor de keeper kwam en de bal rustig binnenschoot, 6-0. De laatstgenoemde gaf bij het volgende doelpunt de assist op Sander H die voor open goal de bal binnen kon tikken. Alper was nog niet klaar met scoren en nam dan ook de 8-0 op zijn rekening.
Dan een memorabel moment voor de B1. Een ongelukkige handsbal zorgde voor nog een penalty voor Franeker. Henk, ruim vijf jaar geen doelpunt gemaakt, stapte achter de bal en faalde niet, 9-0. En om nog wat extra zout in de wonden te strooien, maakte Rowan nog de tiende en daarmee ook de laatste treffer van Franeker en kan daarmee vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd in en tegen Akkrum.