Zwaar bevochten overwinning Franeker B1 in Akkrum

Franeker SC JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

18 maart 2017 12:30

Kiestra, S.

Met de hoofden nog in de wolken van de makkelijke 10-0 overwinning tegen Bergum, moesten de jongens van de B1 vandaag toch wel wat meer aan de bak. Akkrum staat op programma en daar win je toch niet 1,2,3 even van.

Franeker begon deze wedstrijd heel erg sterk, zat er kort boven op en verstoorde de opbouw van Akkrum keer op keer. Na 10 minuten werd dit dan ook beloond. Rowan onderschepte een uittrap van de keeper, deze belandde toevallig voor de voeten van Sander H, die niet twijfelde en de bal van afstand erin schoot en opende hiermee dan ook de score, 0-1. Na dit doelpunt leek de wedstrijd wat in te dommelen. Akkrum vond het allemaal wel prima wat Franeker deed, maar Franeker speelde zonder tempo en er gebeurde daarom ook niet meer zoveel in de rest van de eerste helft.

Toen Franeker in de rust hoorde dat directe concurrent Drachten punten had laten liggen, drong het tot de jongens door dat ze toch de tweede helft nog even aan de bak moesten en koste wat het kost moesten winnen. Dit bleek ook zijn effect te hebben. Franeker begon weer te voetballen en had de wedstrijd nog steeds in handen, maar Akkrum werd steeds gevaarlijker in de counter en Franeker moest toch nog scherp blijven achterin. Dit werd overigens heel goed gedaan door de achterste linie. Tot de 60e minuut ging het zo door, toen kreeg Rowan de bal, opende hem op Koen die de bal goed meenam en knap binnenschoot, 0-2. Franeker kwam eigenlijk niet echt meer in de problemen en het maakte dan in de laatste minuut de 0-3, Rowan controleerde de voorzet van Koen prima en rondde beheerst af.

Weer een prima resultaat van de Franeker B1 en kan zelfverzekerd de topper tegen Leeuwarder Zwaluwen tegemoet!