Maud Looge (schot)
58'

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

17 september 2016 11:15

Zaterdag 17-09-2016 was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd voor M013-1 stond op het programma thuis tegen Sint Annaparochie M013-1. Voor de Franekers was dit een onbekende tegenstander maar dat het niet gemakkelijk zou worden bleek wel uit de bekeruitslagen van de gasten. In Franeker was de AD vol aan de gang en vaak betekent dit dat de Franeker ploegen punten laten liggen. Uiteindelijk bleek dit voor M013-1 niet het geval te wezen en bleven de 3 punten in Franeker.

Bovenliggende partij
Om 11.15 startte dan eindelijk de wedstrijd en gelijk werd duidelijk dat de thuisploeg de aanval wou zoeken. Enkele goede combinaties zorgde ervoor dat de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg waren maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. Ook Sint Anna kwam er in de beginfase enkele malen goed uit wat in de 8ste minuut moest leiden tot een treffer. De gasten kwamen met zijn tweeën af op keepster Sanne, deze werd goed uitgespeeld waarna het schot voor open doel belande op de buitenkant van de paal, waarna de bal in de armen van Sanne terecht kwam die het spel snel wist te verplaatsen naar de andere kant van het veld. Eline wist de bal goed aan te nemen waarna zij langs 3 man glipte om de bal vervolgens tegen de touwen te schieten 1-0. Na deze goal wou de thuisploeg meer en het bleef dan ook vol de aanval zoeken wat leidde tot enkele goede kansen. De gasten wouden wel en probeerde het steeds via hun beste speelster maar door het goede huiswerk vooraf wist men dat deze speelster het gevaarlijkste was en hierdoor werd deze goed uit de wedstrijd gehouden. Na 16 minuten spelen was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een goede ingooi kwam terecht bij Tjitske deze gaf een goede pass op Eline die zich goed vrij speelde en de bal uit stand geweldig in de rechter bovenhoek werkte 2-.0. Twee Minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Opnieuw een goede ingooi over de linkerkant waarna de goede voorzet terecht kwam bij Tjitske, deze nam de bal uitstekend aan om de bal vervolgens tegendraads in de hoek te schieten 3-.0 Dit was tevens de ruststand.

Drang met onzorgvuldigheid
Bij de rust leek de wedstrijd wel gespeeld. Echter moesten de meiden wel de concentratie houden en doorgaan met waarmee het geëindigd was namelijk voetballen en scoren. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat het volgende doelpunt een feit was. Een goed genomen corner van Sanne Mare kwam terecht bij de tweede paal waar Tjitske goed stond opgesteld, zij nam de bal goed aan om de bal vervolgens in de korte hoek binnen te schieten 4-0. De thuisploeg wilde meer en hierdoor was het twee minuten later alweer raak voor de thuisploeg. Een goede combinatie tussen Tjitske en Sanne Mare kwam terecht bij eerst genoemde die de bal goed voorgaf, de bal kwam voor de voeten van Kayleigh die goed naar binnen kapte en met links binnen werkte 5-0. De honger van de meiden was nog niet voorbij want het wilde meer en dat gebeurde dan ook. Opnieuw was het weer na twee minuten ( 38ste minuut ) raak voor de thuisploeg. Een afgeslagen corner kwam terecht voor de voeten van Lieve deze speelde de bal goed in op Tjitske die vervolgens 3 man uitspeelde om vervolgens de bal hard tegen de touwen te schieten 6-0. Na dit doelpunt werd de thuisploeg slordiger, de passing kwam minder goed aan en men behield minder het overzicht waardoor enkele goede kansen om zeep werden geholpen. Hierdoor kwamen de gasten er enkele malen goed uit maar Sanne wist haar doel goed schoon te houden. We schrijven de 54ste minuut als Sanne Mare de bal op ongeveer 13 meter van het doel in haar voeten gespeeld krijgt, ze neemt de bal goed aan om deze vrijwel uit stand strak in de hoek te knallen 7-0. Toch wisten de gasten in de 56ste minuut terug te doen. Een aanval over hun linkerkant werd goed voorgegeven richting de tweede paal waar de spits helemaal vrij stond en de bal gemakkelijk binnen kon tikken 7-1. Dit was een aardige domper voor de thuisploeg want het was toch lekkerder geweest als men de 0 had kunnen behouden. Het slot akkoord was toch voor de thuisploeg. Kayleigh dribbelde goed en snel op waarna de ingeschoven Maud de bal ontving en deze keurig in de hoek wist te schieten 8-1. Hierna floot de goed leideinde scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo stapte het thuisteam met een mooie overwinning van het veld.

Punten verzilveren
De eerste drie punten van het seizoen zijn een feit maar nu is het de bedoeling om deze lijn door te trekken. Het voetbal wordt steeds beter en het vertrouwen is aanwezig. Volgende week zaterdag 24-09-2016 moet er een vervolg worden gegeven aan deze eerste mooie overwinning, het moet dan de drie punten van vandaag verzilveren en de druk op de concurrentie blijven houden. Opnieuw staat er een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen SJO Dronrijp/Foarut M013-1. Dit team verloor haar eerste wedstrijd met 3-0 van Berlikum M013-1 en dus zullen de gasten gebrand zijn op een goed resultaat. De wedstrijden tussen Franeker en Dronrijp zijn altijd spannende wedstrijden en dus zal dit deze keer niet anders zijn. De wedstrijd start om 11.15 en een ieder is van harte welkom om de Franeker meiden aan te moedigen.