Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

24 september 2016 11:15

Rick Koning (ZA5)

opmerkingen

Demi M013-2 was wissel verdediger Dione M013-2 was wissel middenvelder Ines MO11-1 was wissel verdediger

Het is zaterdag 24-09-2016 wanneer de volgende wedstrijd voor SC Franeker M013-1 op het programma staat. Het is een thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp/ Foarut M013-1. Franeker had een goede start en wist de eerste competitiewedstrijd overtuigend te winnen, iets wat voor de gasten niet het geval was. Door de afwezigheid van Sanne Mare en de zieke Tjitske ( die wel haar team kwam aanmoedigen ) werd er terug gevallen op speelsters van andere teams. Zo deden Dione en Demi van M013-2 mee en Ines van M011-1.

Flitsend
Vanaf het begin was gelijk duidelijk dat de thuisploeg de sterkste was. Het speelde de bal goed rond en wist zodoende al gauw tot een eerste kans te komen maar helaas ging deze er nog niet in. Toch wilden de meiden snel de ban breken en dat lukte dan ook na 3 minuten spelen. Na goed doorzetten wist Esmee de bal te onderscheppen en deze speelde de bal goed door op Eline die een goede slalom tegen de touwen wist te schieten 1-0. Franeker hield de overhand en de speelsters van achteruit bemoeide zich ook steeds vaker met de aanvallen, dit leidde er toe dat er steeds meer gevaar kwam en dat het voor de tegenstander lastig was om te bepalen wie men moest op pakken. Na 12 minuten spelen was het opnieuw raak. Een afgeslagen aanval werd onderschept door Lieve, deze speelt de bal goed en strak door richting Kayleigh die vervolgens een goede slalom afwerkte in de verre hoek 2-0. De gasten wilde wel maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na 19 minuten spelen was het opnieuw raak. Een goede onderschepping van Dione zorgde ervoor dat de aanval weer ingezet kon worden, een goede pass komt terecht bij Eline die opnieuw rustig bleef en binnen schoot 3-0. Ondanks dat de tegenstander weinig had in te brengen bleven de Franeker meiden goed voetballen, verschillende kansen ontstonden er maar het beetje geluk ontbrak steeds. Na 29 minuten spelen was daar toch een klein foutje in de Franeker defensie. Een bal die voor het eigen goal langs gespeeld werd kon worden onderschept en vervolgens in de rebound afgerond worden 3-1. Met deze tussenstand zochten beiden teams de kleedkamers op.

Kans op kans
De tweede helft begon weer en vanaf het begin was duidelijk dat Franeker de score wou uitbreiden. Net als in de eerste helft zocht het de aanval en ditmaal gelijk met resultaat. We schrijven minuut 32 waarna Laila uitstekend in dribbelde om vervolgens een goede pass te geven op Esmee die de bal goed meenam en vanaf links goed binnen schoot 4-1. Franeker wilde het hier niet bij laten en dus ging het door met het creëren van kansen, echter stond er steeds weer een keepster of houtwerk in de weg om de score uit te breiden. Toch blijkt Franeker niet alleen goede combinaties te hebben maar ook goede spelhervattingen, zo ook in de 43ste minuut wanneer Esmee een goed genomen corner in 1x uit de volley in het goal word werkt 5-1. Zo nu en dan hadden de gasten ook enkele mogelijkheden maar door goed keeperswerk van Sanne bleef de stand comfortabel. In de 44ste minuut is het dan opnieuw raak voor de thuisploeg, een snel genomen ingooi op Esmee werd verder getransporteerd richting Laila deze dribbelde goed in om vervolgens de bal weer op Esmee te spelen, deze nam de bal goed mee maar haar schot belande op de keeper maar deze moest een rebound toestaan die goed werd binnen geschoten door Kayleigh 6-1. Het liep gemakkelijk bij Franeker en dus wou iedereen voor zijn kans gaan en dat is alleen maar mooi maar dat zorgt er ook weer voor dat er achterin steeds meer ruimte komt. Juist met deze ruimte wisten de gasten goed om te gaan want door slordig balverlies ontstond er een 2-3 aanval iets wat door Dronrijp goed uitgespeeld werd om vervolgens de 6-2 tegen de touwen te schieten. Franeker bleef hierna kans naar kans creëren maar steeds dat beetje geluk had men niet, vooral Laila was erg gevaarlijk met haar acties maar helaas voor haar en het team beloonde zij zichzelf niet. Na 54 minuten spelen was het dan toch weer raak voor de geel – blauwen, een goed genomen corner kwam strak bij Eline terecht die met een fenomenale hakbal achter het standbeen de bal in de verre hoek wist te deponeren 7-2. Na dit doelpunt wilde de Franekers wel maar opnieuw leidde dat er toe dat er in de omschakeling te weinig mensen achter waren, dit leidde er toe dat de gasten in de laatste minuten nog twee keer konden scoren en zo een eindstand van 7-4 op het scorebord te zetten.

Aansluiting
Door deze goede overwinning behoud het team de aansluiting met plek 1. Het heeft net als Zeerobben M013-1 6 punten uit twee duel alleen is het doelsaldo van de Franeker net iets minder. Het spel en de inzet waren vandaag fantastisch en gezien de kansenverhouding had het team veel meer doelpunten moeten maken. Wanneer je alle kansen bij elkaar op telt dan d had het wellicht 15 a 20 doelpunten kunnen maken. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma. Het speelt dan een uitwedstrijd bij nummer laatst Minnertsga M013-1. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn want een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Wel willen de Franekers de druk op de Harlingers behouden en dus zal er gewonnen moeten worden. Het duel in Minnertsga begint op zaterdag 01-10-2016 om 10.00 uur en een ieder is dan ook van harte welkom om de meiden aan te moedigen in de strijd om plek 1.