Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

1 oktober 2016 10:00

Scheidsrechter

Jeroen Stellingwerf

Onbekend

Een nieuwe maand en dus nieuwe kansen in dit nog prille voetbalseizoen. We schrijven zaterdag 01-10-2016 als SC Franeker M013-1 voor het eerst dit seizoen uit mag en wel tegen nummer laatst Minnertsga M013-1. Vooraf zou je denken dit wordt een makkie maar juist wanneer je dat denkt gaat het vaak mis. Mooi op tijd aangekomen in Minnertsga konden de meiden beginnen aan de warming-up om vervolgens om 10.00 aan de aftrap te verschijnen.

Vooruitgang
Elke week is weer zichtbaar hoe de meiden vooruitgang boeken in het voetballend gedeelte, combinaties lukken steeds beter, de omschakeling gaat steeds meer samen en ballen worden niet zomaar meer weg geschoten.

De wedstrijd was begonnen en vanaf het begin werd gelijk duidelijk dat de gasten in het geel en blauw de betere ploeg waren. Franeker combineerde er lustig op los en dat leidde er toe dat de eerste goede kansen voor de gasten waren maar helaas gingen deze er niet in. De thuisploeg kon aanvallend weinig uitrichten en wanneer het iets probeerde dan was daar altijd de snelle onderschepping die een mogelijke aanval voorkwam. Vanaf minuut 13 begon het echt storm te lopen met de geel-blauwe doelpuntenmachine. In minuut 13 krijgen de Franekers een corner, de bal beland voor de voeten van Kayleigh die de bal doorschuift naar Sanne Mare, deze neemt goed aan en schiet de 0-1 tegen de touwen. In minuut 14 maakt Tjitske een mooie solo van achteruit en scoort goed de 0-2. In minuut 15 is het opnieuw een verdedigster die goed opkomt, ditmaal was het Laila maar haar schot werd gestopt door de keepster waarna Eline de rebound binnen werkte 0-3. Hierna stopte de doelpuntenregen enkele minuten maar toch ging de machine in minuut 21 weer verder. Een goede pass van Lieve kwam terecht bij Kayleigh, deze zette vanaf de zijkant voor richting de tweede paal waar Eline stond maar deze miste de bal waardoor de bal in 1 keer in de verre hoek vloog en de 0-4 op het bord stond. Maar het was nog niet klaar met de mooie doelpunten. We schrijven minuut 24 wanneer Eline een corner mag nemen, deze neemt ze mooi hoog op de wreef waardoor de bal hoog richting de tweede paal gaat en waar rempel zo in 1x de kruising in vliegt 0-5. In de laatste zes minuten van de eerste helft werd er nog twee maal gescoord. Zo kwamen de 0-6 en 0-7 van de voet van Eline en zo zochten de meiden met een mooie voorsprong de kleedkamer op.

Doelsaldo
Gezien de tegenstand en het spel van de Franekers was het doel voor de tweede helft om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het doelsaldo kan aan het einde van de rit namelijk bepalend worden en bij een goede uitslag kon de eerste plek over genomen worden. De tweede helft was amper 5 minuten onderweg of het volgende doelpunt was alweer een feit, een goede combinatie tussen Esmee en Laila werd door Laila goed voor gegeven richting de tweede paal waar Eline klaar stond om de bal binnen te tikken 0-8. Een goede pass van Esmee op Tjitske zorgde ervoor dat Tjiske goed door kon gaan en simpel wist af te ronden 0-9. In de 39ste minuut probeert de thuisploeg een aanval op te zetten, deze word goed onschadelijk gemaakt waarna Sanne Mare op kan stomen en een goede solo weet af te ronden 0-10. In de laatste 14 minuten bleef het prijsschieten voor de Franekers. Minuut 46 reageert Laila goed op een bal die terug komt van de lat en zij weet de bal simpel binnen te tikken 0-11. Vanaf de aftrap is het gelijk weer raak voor de gasten een goede onderschepping van Tjitske zorgde ervoor dat zij simpel door kon gaan en hard en hoog binnen kon schieten 0-12. Minuut 51 is het Laila die Eline goed bediend en deze blijft rustig en schuift de bal rustig in de hoek 0-13. In minuut 53 is het opnieuw Eline die de bal simpel ontvangt en ook simpel binnen werkt 0-14. De thuisploeg wilde wel maar het kon gewoon niet, Franeker was beter en de drie keer dat Minnertsga voor het Franeker doel kwam wist het niet tot dreiging te komen. We schrijven minuut 56 wanneer Franeker weer in de aanval is. Een scrimmage voor het Minnertsga´se doel komt voor de voeten van Tjitske terecht, deze weet met zulke kansen wel raak en schiet de bal hard tegen de touwen 0-15. Het slotakkoord van deze dag was opnieuw voor Eline. Een geweldige aanval over verschillende schijven kwam terecht bij Eline deze zag haar eerste schot op de keepster verdwijnen maar in de rebound wist zij alsnog het doelpunt te maken 0-16. Hierna volgde gelijk het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter en kon iedereen met een lach op het gezicht de kleedkamer opzoeken.

Doordrukken
Door dit geweldige resultaat hebben de meiden de eerste plek over genomen van Zeerobben M013-1. Het puntenaantal is gelijk aan die van de Harlingers alleen het doelsaldo is nu in het voordeel van de Franekers. De komende twee weken zullen bepalen hoe het competitieverloop voor de Franekers eruit komt te zien. Het speelt volgende week de uitwedstrijd tegen SC Berlikum M013-1, een team wat wisselvallig presteert en vorige week nog verrassend verloor van ST Annaparochie M013-1. Wanneer volgende week de drie punten mee naar Franeker gaan dan staat er over twee weken de topper tegen Zeerobben M013-1 op het programma. Dus de komende weken zullen zeker bepalend zijn in de strijd om het kampioenschap.

Een ieder is dan volgende week zaterdag 08-10-2016 ook uitgenodigd om de meiden te komen aanmoedigen in Berlikum. Het duel begint om 08.30 maar toch is alle steun van harte welkom. Dus kom en steun de meiden in de strijd om het kampioenschap.