41'
44'

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

8 oktober 2016 8:30

Afgelopen zaterdag 08-10-2016 is het zover, de start van enkele lastige wedstrijden in een kort tijdsbestek. Vandaag stond de vroege uitwedstrijd tegen SC Berlikum M013-1 op het programma. De thuisploeg stond voorafgaand 4de en de gasten waren koploper op doelsaldo. Voor beide ploegen dus een interessante wedstrijd om te spelen. Weet M013-1 ongeslagen te blijven of kunnen de Beltsummers aansluiting te vinden?

Vliegende start
Om 08.30 kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen en Franeker was gelijk on fire. Na twee minuten kreeg de ploeg in het geel en het blauw een corner te nemen, deze werd genomen door Sanne Mare maar de bal sloeg af waarna de bal opnieuw ingebracht werd en voor de voeten van Eline terecht kwam, deze bleef rustig en schoot de 0-1 tegen de touwen. Een minuut later was het opnieuw raak en opnieuw was het Eline die de bal na een scrimmage tegen de touwen mikte 0-2. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de gasten die een goede bal vanaf de zijkant terecht zag komen bij Tjiske deze omspeelde de verdedigster goed om de bal binnen te schieten 0-3. Wat een droomstart voor de gasten want binnen vijf minuten spelen lagen er al drie goals in en dus zal je denken waar gaat dit eindigen. De meiden bleven de betere partij en de thuisploeg kon nauwelijks gevaarlijk worden voor het franeker doel. Toch speelde de meiden enkele goede acties niet goed uit en hierdoor werden goede kansen niet geprolongeerd tot doelpunt. Na 20 minuten spelen was het opnieuw raak voor de Franekers. Een goede combinatie kwam terecht bij Laila deze nam de bal goed mee om de bal goed voor te geven op de tweede paal waar Kayleigh stond om de bal binnen te werken 0-4. De thuisploeg kreeg inmiddels een klein kansje maar de scherpte bij hen was niet aanwezig of Sanne stond goed opgesteld om de mogelijkheid te pareren. Na 30 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het rustsignaal en zo konden beide ploegen even uitrusten van de eerste helft.

Doelsaldo
Het doel van de tweede helft was om de aanvallen goed uit te spelen en elkaar de doelpunten te gunnen. Daarnaast was het belangrijk dat we bleven scoren zodat het doelsaldo opgeschroefd kon worden. Deze boodschap leek goed te zijn aangekomen want na 1 minuut spelen was daar alweer een doelpunt. Een goede pass van Tjitske kwam terecht bij Sanne Mare deze nam de bal goed mee en schoot deze hard tegen de touwen 0-5. Doordat de Franekers de aanval zochten kwam er achterin wat meer ruimte voor de aanvallers van de thuisploeg maar de grote kans werd niet benut door de aanvalster van de thuisploeg. Na een goede onderschepping in de verdediging gaf Maud de bal uitstekend lang op de lopende Eline, de bal plofte over de verdedigster heen waarna Eline de bal over de inkomende keepster heen wist te koppen en zo het doel binnen zag gaan 0-6. Franeker bleef de betere ploeg maar in het uitspelen van kansen bleef men soms slordig en zodoende wist men niet te scoren. Wel moet hierbij vermeld worden dat goede schoten ook echt geweldig gered werden door de keepster van de thuisploeg want zonder haar zou de score vele malen groter geweest zijn. Na 41 minuten was het opnieuw raak voor de gasten. Een goede aanval over de linkerkant van Tjitske kwam terecht bij Eline, deze nam de bal goed aan waarna ze de bal strak in de rechter bovenhoek wist te schieten 0-7. Het slotakkoord was opnieuw voor Eline, een goed genomen vrije trap van Maud werd gekraakt door de muur maar de afvallende bal werd beheerst in de verre hoek geschoten door Eline 0-8. Na 60 minuten gespeeld te hebben floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo wonnen de dames ook deze wedstrijd weer overtuigend.

Derby met een gouden randje
Door deze overwinning is M013-1 nog steeds ongeslagen in de competitie. Het heeft twaalf punten uit vier wedstrijden en hiermee zet het de druk op Zeerobben M013-1. Dit team speelt aankomende woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Sint Annaparochie M013-1. Mocht Zeerobben dit duel winnen dan komt het op evenveel punten als Franeker. Mocht dit gebeuren dan wordt de wedstrijd van aankomende zaterdag 15-10-2016 nog beladende. SC Franeker M013-1 speelt dan namelijk thuis tegen Zeerobben M013-1. Deze derby levert altijd veel strijd op want niemand wil verliezen van harlingers en andersom natuurlijk ook niet, daarbij komt ook nog dat de meeste bij elkaar op school zitten en men wil natuurlijk het hele schooljaar horen dat je verloren had. Bij dit duel gaat het er tevens om wie de vaste nummer 1 in de competitie wordt en wie dus een goede uitgangspositie in neemt om het kampioenschap op te eisen. In de beker verloor Franeker de uitwedstrijd nog met 1-2 maar in de return wonnen de geel blauwe met 4-1. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden waarin beide ploegen tot het uiterste zullen gaan en waar de wedstrijd bepaald zal worden op details. De wedstrijd begint om 11.15 en wordt gespeeld op de kunstgrasvelden van SC Franeker. Dus bij deze kom allen en steun de meiden in de strijd om de koppositie.