JO13-1 Morst punten tegen Zeerobben JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

5 november 2016 8:45

Eindelijk was het dan zover de kraker tegen Zeerobben stond op het programma.
Vandaag moest het gebeuren.

Franeker begon goed aan de wedstrijd de mannen waren geconcentreerd en van enige slapte of onderschatting was geen sprake.
Het was dan ook Franeker dat voetbalde en Zeerobben wat op zijn verdediging leunde en hun kansen afwachtte.
Na een minuut of 10 was het Sem die alleen op de keeper af kon maar de bal te slap inschoot waardoor de prima keeper van Zeerobben de bal makkelijk kon pakken.
Franeker speelde  goed en zette goed druk maar er werd iets te veel gecombineerd en gedribbeld waardoor de trouwens prima spelende verdedigers van Zeerobben de bal steeds redelijk makkelijk konden afpakken.
Het ontbrak aan daadkracht en effectiviteit iets wat van de thuisclub niet gezegd kon worden.
Want na een minuut of 20 was het de thuisploeg dat de score opende via een snelle uitbraak konden 2 man op keeper Bjarne af.
Het eerste schot werd nog prima gekeerd door Bjarne maar in de rebound was het alsnog raak 1-0.
Franeker raakte niet in paniek en ging weer door met voetballen en creëerde ook de nodige mogelijkheden.
Enkele prima voorzetten van Thimo werden niet op waarde geschat
De spits zelf schoot trouwens ook niet met scherp vandaag.
Een vrije trap die net over ging, een bal op de paal, een bal net voorlangs, een bal op de keeper enz enz.
Het zat Franeker niet mee.
Zeerobben hield stand en loerde op de counter.
De mannen van Zeerobben hebben prima verdedigers, een goede keeper en werken hard voor elkaar.
Voetballend is het misschien niet de allerbeste ploeg maar effectiviteit en werklust maakt een hoop goed.
Zo ook na een minuut of 25 toen zeerobben heel snel schakelde en er een speler van zeerobben alleen op de goal af kon.
Een super reflex van onze keeper zorgde ervoor dat we met “maar” 1-0 de rust ingingen.
In de 2e helft begon Franeker weer met druk zetten en voetbalde het ook weer goed.
Het creëerde mogelijkheden , een prima voorzet van Thimo werd wederom niet aangeraak en ook de schoten van Colin hadden een beter lot verdiend.
Franeker probeerde koste wat koste te scoren maar begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen naarmate de wedstrijd vorderde.
Er werd veel te veel gelopen met de bal en het leek wel of iedereen eerst de bal een keer aan wilde raken voordat er op doel geschoten mocht worden.
Omdat Franeker inmiddels 1 op 1 stond kon Zeerobben slim van de counter gebruik maken en dat deden ze heel goed.
Ze hadden nog 2 levensgrote kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar dankzij keeper bjarne bleef Franeker in leven. Tegen het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten langzaam weg bij Franeker en een Haags kwartiertje zat er niet meer in en dus werd de eindstand 1-0.
Goed gespeeld maar geen punten jammer maar ook dat kan gebeuren.
Koploper Leeuwarder Zwaluwen deed ook niet wat het moest doen en verspeelde 2 punten.
Volgende week tegen Zwaluwen kan Franeker bij winst weer de koppositie overnemen.