Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

12 november 2016 10:30

Mick Brants

Waren het vorige week tegen Zeerobben nog de Franekers die het spel bepaalden en sneu verloren vandaag was een heel ander verhaal.
In de strijd om de koppositie was het Leeuwarder zwaluwen dat Franeker met name in de eerste helft domineerde.
Franeker JO13-1 speelde ronduit matig en zeer rommelig.
Veel balverlies ,matige aannames en slechte passing waren eerder regel dan uitzondering.
Niet iets wat je verwacht in een wedstrijd om de koppositie waarin scherpte en concentratie gewenst zijn.
Maar misschien had de komst van de goedheiligman er iets mee te maken ?
Toch was het Franeker dat de eerste dikke kans kreeg en had moeten scoren.
Het was Kacper die alleen op de keeper afging maar i.p.v. de bal beheerst in de hoek te plaatsen probeerde hij de 1 meter 80 grote keeper van zwaluwen met een lob te verassen wat helaas niet slaagde.
Dit was ook direct de enig echte kans voor Franeker in de eerste helft.
Het was voornamelijk zwaluwen wat dicteerde en het was aan keeper Bjarne te danken dat het bij rust nog 0 -0 stond.
Eerst maar even aan de limonade en een peptalk van inval coach Kasper Hoek die vandaag inviel voor Marco de Groot waarvoor dank.
Dat het niet goed ging hadden de mannen wel door maar hoe het om te draaien was nog lastig genoeg.
Met wat bruikbare tips op zak gingen de mannen het veld weer in om alsnog de overwinning over de streep te trekken.
Helaas was het zwaluwen dat binnen 3 minuten de score opende omdat de Franeker defensie niet stond op te letten en een relatief simpele bal niet weg kreeg uit de 16 meter.
Een dikke domper dus en Franeker stond wederom achter maar dit keer geheel terecht.
Na dit doelpunt bleven de boys wel proberen te voetballen en langzaam maar zeker ging het iets beter lopen.
Er werd iets meer gevoetbald maar echt lekker liep het niet.
Door slordigheden in de opbouw en goed verdedigen van zwaluwen kwam Franeker niet echt in de buurt van de Leeuwarder goalie.
Uiteindelijk lukte het toch op de rechterkant om een driehoekje op te zetten en de verdedigers van zwaluwen te passeren.
Het waren Joel ,Sem en Thimo die de aanval opzetten en het was Thimo die op de keeper af kon en had kunnen scoren.
Het was echter de zeer goede keeper van Zwaluwen die aan het langste eind trok door zijn goal razendsnel te verkleinen waarmee hij zijn kansen op een redding aanzienlijk vergrote.
Thimo die werd achtervolgd door 2 verdedigers plaatste de bal nog wel zo ver mogelijk naast de keeper maar de lange benen van de keeper konden de bal nog net bereiken en wegtikken.
Helaas was er niemand van de overige aanvallers of middenvelders attent genoeg om even mee te lopen zodat er helaas geen rebound volgde.
De scherpte en overtuiging ontbrak en dat was aan alles te merken.
De Leeuwarder Zwaluwen kwamen om te winnen en dat hebben ze gedaan en daardoor blijven ze de terechte koploper.
Zaterdag 26 november om 9:00 in en tegen Stiens.
Maar eerst zaterdag 19 November lekker scheuren met karts en laser gamen in Leeuwarden wat een dolle boel beloofd te worden.