3 december 2016 10:00

Bart van Wijk

Ropta Boys uit Oosternijkerk kwam vandaag op bezoek.
Franeker begon goed aan deze wedstrijd en zette de gasten meteen onder druk.
Meteen werden de voorwaartsen aan het werk gezet door het middenveld en kwamen de eerste kansen.
Ropta Boys kon hier niets tegenoverzetten en kwam niet in het spel voor.
Na een minuut of 10 was het dan ook Franeker wat terecht op voorsprong kwam.
Kacper stuurde Sem op avontuur die behield het overzicht en plaatste de bal prima in de lange hoek.
Een prima en verdiend doelpunt.
De gasten kwamen niet onder de druk uit en een minuut of 8 later was het weer raak. Het was Sander die uit de draai met links verwoestend uithaalde en de keeper van de gasten kansloos liet.
Een heel mooi doelpunt.
Franeker bleef de druk erop houden en er ontstonden meerder kansen die er eigenlijk in hadden gemoeten.
Tijmen schoot een keer prima op goal maar koos de verkeerde hoek zodat de keeper de bal makkelijk kon pakken.
Spits Thimo maakte geen al te beste indruk in deze wedstrijd.
Hij had de 3-0 op de slof maar koos ook voor de korte hoek makkelijk voor de keeper dus.
Verder kwam hij door passiviteit veel te weinig in het verhaal voor.
Voetballend ging het verder wel prima in de 1e helft meer doelpunten bleven echter uit en dus gingen we met “maar” 2-0 de rust in.
De 2e helft werd een heel ander verhaal Ropta Boys kwam fel uit de kleedkamer en Franeker had kennelijk het  idee dat ze dit klusje in de 2e helft wel even af zouden maken.
Dit pakte echter anders uit.
Niet dat Ropta boys nou zo goed kon voetballen maar ze wonnen de duels en de 2e bal veel vaker en dan is een lange bal naar voren altijd gevaarlijk.
Zo ook in minuut 39 toen er een lange bal over alles en iedereen heen ging en voor de voeten van een aanvallers van Ropta Boys viel.
De  Franeker defensie stond niet goed en de spits was zelfs door de rappe Thijn niet meer in te halen en scoorde met een prima boogbal de aansluitingstreffer.
De Ropta Boys kreeg hierdoor nieuwe energie en bleven fel voetballen op zoek naar de gelijkmaker.
Franeker daarentegen ging steeds minder voetballen en bracht zichzelf onnodig in de problemen.
Het goede voetbal van de 1e helft was totaal verdwenen.
Dan kom je in de fysieke duels terecht en moet je de 2e bal winnen, in de 2e helft werd er op deze vlakken bijna collectief gefaald.
Het werd dus nog bijna 20 minuten billenknijpen en met kunst en vliegwerk kon Franeker de 3 punten in eigen huis houden.
Franeker produceerde nog wel enkele aardige aanvallen maar een goede laatste bal zat er helaas niet in.
Al met al een wedstrijd met 2 gezichten die gelukkig voor Franeker goed uitpakte.
Volgende week de Derby uit tegen de F.C. Harlingen om 12:00 en ook deze moet weer gewonnen worden want ook Zeerobben en Zwaluwen hebben gewonnen zodat de strijd onverminderd spannend blijft.
St Annaparochie haakt even af na het verlies tegen Zeerobben en staat nu 5 punten achter Franeker.
Leeuwarder Zwaluwen nog steeds aan kop met 2 punten voor en Franeker blijft 2e op doelsaldo.
Maar de competitie is nog lang en waarschijnlijk spannend tot de laatste ronde wat natuurlijk wel heel erg leuk is.