M013-1 weggespeeld en terecht verloren van ijzersterk St. Anna M013-1

54'
Maud Looge (solo)

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

29 oktober 2016 11:00

Dinsdag 01-11-2016 de dag waarop de wedstrijd Sint Annaparochie M013-1 – SC Franeker M013-1 op het programma stond. Deze wedstrijd kon afgelopen zaterdag niet doorgaan omdat de thuisploeg te weinig hadden. Sint Anna beschikte daarentegen dinsdagavond wel over een brede en vooral sterke selectie. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden dat er twee meiden waren toegevoegd die normaal gesproken bij de jongens spelen. Maar dat deze meiden goed voetballen konden dat was ingeval zeker. Ondanks waren de Franeker meiden vandaag niet in hun eigen doen en verloor het uiteindelijk terecht.

Geen scherpte
Vanaf minuut één was gelijk al duidelijk dat de thuisploeg de betere ploeg was. Combinaties liepen bij hen beter en in de duels was men veel scherper en eerder. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg maar het beetje scherpte was gelukkig nog niet aanwezig. Daarnaast probeerde de gasten het wel maar als het er door was dan was het vaak met maar één of twee personen en dat is tegen een verdediging van drie vaak lastig. Toch gingen de eerste mogelijkheden net naast of op de keepster. Na dertien minuten was het dan toch raak voor de thuisploeg, de gasten verdedigde slecht uit en uit de kluts viel de bal achter keepster Sanne 1-0. Gesteund door de twee gastspeelsters was het spel van de thuisploeg goed en kans op kans werd er gecreëerd. Na 28 minuten was het opnieuw raak een goede corner kwam bij de inlopende spits terecht die de bal vrijstaand in het doel wist te krijgen 2-0. Dat dit niet de wedstrijd van de Franekers was dat was wel duidelijk. De wil was er wel maar de uitvoering kwam niet goed uit de verf. Wel kreeg Franeker nog een goede mogelijkheid maar via de keepster ging de bal naast en een indirecte vrije trap op 3m van de goal werd beoordeeld door de scheidsrechtster maar deze legde de bal veel meer naar de zijkant inplaats van waar deze had moeten liggen. Toch doet dit niks af aan het fluiten van de scheidsrechter want zelf kwamen de meiden niet aan het voetballen toe. Hierna scoorde de thuisploeg nog tweemaal en zodoende was er na 35 minuten spelen een 4-0 ruststand.

Licht herstel
De tweede helft was weer begonnen en de Franekers wouden ingeval iets terug doen. Het qua felheid en inschattingsvermogen werd het iets beter en men probeerde het duel iets meer in te gaan. Toch bleef de thuisploeg de beter voetballende ploeg en kreeg het enkele goede mogelijkheden maar keepster Sanne hield de ploeg goed overeind in deze periode. In de 48ste minuut was het toch weer raak voor de thuisploeg, de spits kon in de omschakeling één op één komen met Sanne en bleef rustig waardoor de 5-0 tegen de touwen ging. In de 54ste minuut wisten de gasten iets terug te doen. Een goede onderschepping van laatste vrouw Maud zorgde ervoor dat deze via de zijkant op kon stomen, de verdedigsters stapte steeds meer achteruit waarna Maud de bal rustig en goed in de verre hoek schoot 5-1. Een eretreffer was een feit maar er was nog even te spelen. Na deze goal wisten de gasten weinig kansen meer te creëren, wel waren er nog enkele schoten richting goal maar deze gingen er helaas niet in. De thuisploeg bleef sterk en goed voetballen en dat zorgde ervoor dat zij nog twee keer het net wisten te vinden. En zo was de eindstand na zeventig minuten spelen ( tien minuten langer dan de normale speeltijd ) 7-1. Franeker was vandaag veel minder en werd op alle fronten afgetroefd, Voetballend was de thuisploeg beter, in de duels was het feller, kansen creëren ging gemakkelijker en het scorend vermogen was beter. De twee invalsters hebben de kwaliteit van de thuisploeg omhoog geholpen en dat zij in een KNVB selectie hebben gespeeld was zeker duidelijk.

Revanche in spannend slot
Door deze nederlaag wordt het steeds spannender in de competitie. Sint Annaparochie is op elf punten uit zes wedstrijden gekomen en komt in de buurt van Franeker en Zeerobben. Franeker bezet een tweede plaats met één punt minder dan koploper Zeerobben M013-1. Maar laten we daarbij in oversschouwing nemen dat de wedstrijd Franeker – Zeerobben nog niet verrekend is en dat Franeker in deze wedstrijd 4-3 voor stond met nog drie minuten te spelen. Hopelijk zal de KNVB hier snel uitspraak in doen en weten we meer.

Aankomende zaterdag 05-11-2016 is er voor SC Franeker M013-1 een nieuwe kans om de drie punten te behalen. Het speelt dan opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen SJO Dronrijp / Foarut M013-1. Dit duel begint om 10.30 en wordt gespeeld op het kunstgrasveld van Schatzenburg. Iedereen is van harte welkom om de meiden aan te moedigen in de revanche partij om de punten.