M013 op voetballende wijze simpel langs SJO Dronrijp / Foarut M013-1

0 - 6

Franeker SC MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

5 november 2016 10:30

Het is zaterdag 05-11-2016 wanneer voor SC Franeker de volgende competitiewedstrijd op het programma staat. Na de door de weekse nederlaag tegen een veel te sterk Sint Annaparochie M013-1 stond vandaag de uitwedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut M013-1 op het programma. De eerste wedstrijd eindigde in een 7-4 overwinning voor de Franekers maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Willen de Franekers in de race blijven voor het kampioenschap dan moest er immers gewonnen worden want concurrent Zeerobben zou zeker een overwinning behalen tegen nummer laatst Minnertsga M013-1.

Flitsend begin
Om 10.30 klonk het beginsignaal en gelijk werd duidelijk wat de plannen van de Franekers waren. Het wilde vol in de aanval gaan en er voor zorgen dat de tegenstander niet aan het voetballen kwam. De eerste combinaties waren een feit en binnen een minuut had de bal al tegen het net gekund maar het schot vloog net naast het doel. In de tweede minuut was het wel raak, Maud wist goed en snel op te dribbelen waarna ze de bal speelde op Tjitske deze nam de bal goed mee en schoot de bal tegendraads via de binnenkant paal in het doel 0-1. De toon was gezet en de gasten wouden doorgaan en dat ging men ook. We schrijven minuut drie wanneer de Franekers een corner mogen nemen, deze wordt uitstekend genomen door Sanne Mare waarna Eline de bal in één keer uit te lucht weet te pakken en de bal in de verre hoek schiet 0-2. Franeker begon dus uitstekend en kon comfortabel verder gaan en proberen de stand te vergroten. Na zes minuten spelen was daar de eerste kans voor de thuisploeg, de spits ontsnapte aan de aandacht maar schoot één op één met keepster Sanne naast. Franeker speelde sterk en de ene na de andere mooie combinatie werd uit de hoge hoed getoverd. In de veertiende minuut was het weer raak en hoe! een geweldige aanval over verschillende schijven kwam terecht bij Eline deze zag haar inzet op de keepster verdwijnen waarna Kayleigh goed was doorgelopen om de bal te ontvangen, zij behield vervolgens goed het overzicht waarna ze de bal pan klaar legde voor Sanne Mare die de bal hard tegen de touwen werkte 0-3. De thuisploeg kwam er niet veel uit maar de keren wanneer het eruit kwam was het niet scherp genoeg om te scoren. De 0-4 viel in de negentiende minuut. Een goede combinaties tussen Eline en Sanne Mare kwam vervolgens terecht bij Eline die de bal goed tegen de touwen wist te werken. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op en kon men spreken van een terechte voorsprong. Franeker speelde goed en verzorgd voetbal en was duidelijk de betere ploeg.

Overtuiging
De bedoeling in de tweede helft was duidelijk, men moest blijven voetballen en op die manier moest men de kansen creëren om die vervolgens af te maken. Het team zelf stelde ook een doel en dat was proberen de tien doelpunten te halen en tevens geen tegen doelpunt te krijgen. De intenties van de groep was duidelijk en al snel was daar alweer het volgende doelpunt. We schrijven minuut vierendertig wanneer Tjitske een goede actie over links heeft, deze speelt de bal goed op Eline die haar vrouw goed uit kapt en de bal in de verre hoek weet te krijgen 0-5. De meiden wouden meer maar hierdoor wou men in enkele situaties te veel voor eigen succes gaan waardoor de mogelijkheden niet werden omgezet in doelpunten. Hierin kunnen de meiden nog groeien want wanneer men in sommige situaties even wat beter het overzicht bewaard dan kan men meer doelpunten maken. Dronrijp kreeg hierna ook nog twee honderd procent kansen maar de twee één op één situaties werden goed gepakt door Sanne. Het goede voetbal bleef er zeker maar de doelpunten bleven helaas nog uit. Dronrijp wist daarentegen nog één grote kans te creëren maar ook in deze situatie was men niet scherp genoeg. Het slotakkoord was voor de Franekers die in de zevenenvijftigste minuut nog eenmaal wisten te scoren. Een uitstekende combinatie tussen Tjitske en Laila zorgde ervoor dat Laila op een mooie positie voor de goal terecht kwam hierbij zag ze Eline vrij staan die vervolgens de bal kreeg en simpel wist af te ronden 0-6. Na zestig minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en hiermee waren de volgende drie punten binnen. Franeker domineerde deze wedstrijd en creëerde veel kansen en gaf daarbij weinig kansen weg. Het won dan ook terecht en liet daarbij prima voetbal zien.

Belangrijke beladen derby
De volgende wedstrijd wordt gespeeld op Zaterdag 12-11-2016 en wel de belangrijke maar o zo beladen derby tegen Zeerobben M013-1. Dit is een duel tussen de nummer één en twee van de competitie en degene die dit duel wint is goed op weg om kampioen te worden. De Franekers staan één punt achter op de Harlingers en dus zullen de meiden moeten winnen om de koppositie over te nemen. De eerste wedstrijd in Franeker liep niet zoals het moet. Deze wedstrijd werd uit eindelijk drie minuten voor tijd gestaakt waarna de KNVB afgelopen week besloot Zeerobben vrij te spreken van de wanordelijkheden. Iets wat in Franeker met teleurstelling werd ontvangen. De wedstrijd zal hierdoor in een later stadium opnieuw gespeeld worden. Zeker met de beloftes vanuit Harlinger kamp beloofd het voor de Franekers zaterdag niet gemakkelijk te worden. Het duel in Harlingen beging om 12.15