2 - 6

Franeker SC MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

10 december 2016 11:25

MO13 moest de laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioen Zeerobben spelen, waarvan vorige week in de kampioenswedstrijd met 0-2 was verloren.

De meiden waren gebrand op een goed resultaat en starten geweldig. Al in de 3e minuut was het Sanne Mare Veenstra, die spits Eline van Marrum wist te vinden, die knap afrondde.

Even later veroverde Esmee de Boer op het middenveld, stuurde Eline de diepte in en die wist met een uiterste inspanning nog een teen tegen de bal te krijgen, waarna de bal tergend langzaam in de verre hoek rolde. Franeker bleef de bovenliggende partij en bleef kansen creëren; zo schoot de sterk spelende Laila Riemersma uit een corner hard op de onderkant van de lat en miste Kayleigh Zondervan nog vlak voor doel. Zeerobben scoorde aan de andere kant wel uit een eerste echte kans en even leek het spannend te worden. Uit een mooie aanval over meerdere schijven wist Tjitske Hofstra de bal op de volledig vrijstaande Eline te spelen. Eline controleerde de bal, draaide open en joeg de bal met een bekeken schot in de rechterbovenhoek. Het bleek uiteindelijk de helft van Eline te worden, want voor rust scoorde ze nog 2x, waarvan één na een mooie dieptepass van aanvoerder Maud Looge. Een volledig terechte 1-5 ruststand derhalve.

In de 2e helft begon Zeerobben sterk, maar stond de verdediging van Franeker met Maud en Laila als een huis. Op rechts zorgde Lieve Mattheus ervoor dat er niemand door kwam. Als Zeerobben er door kwam dan stond daar altijd nog keepster Sanne Hoekstra, die een foutloze wedstrijd speelden en steeds goed uit haar goal kwam, wanneer het gevaarlijk werd. Sanne Mare werd nog een keer alleen voor de keeper gezet na een geweldige aktie van Eline, maar schoot net naast. Na 20 minuten in de 2e helft scoorde Zeerobben plotsklaps toen er even niet goed werd opgelet in de verdediging. Het slotakkoord was echter voor Tjitske, die uit een prachtige aanval een mooie pass van Sanne Mare afrondde en voor de 2-6 eindstand zorgde. Al met al een uitstekend einde van een prima eerste seizoenshelft.