57'

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

26 november 2016 11:15

Arne Tigchelaar

De competitie loopt haast ten einde en de laatste wedstrijden worden de komende twee weken gespeeld. Deze weken zijn voor M013-1 bepalend of men eerste of tweede in de competitie word. Om in het spoort van koploper Zeerobben M013-1 te blijven moest er afgelopen zaterdag dus gewonnen worden van SC Berlikum M013-1. Bij de thuisploeg ontbraken Eline en Sanne Mare en dus werd Ines de Boer uit M011-1D toegevoegd aan de selectie.

Slordigheden
Om 11.15 kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen en de bedoelingen van de thuisploeg waren gelijk duidelijk namelijk via de combinaties richting het doel van de tegenstander. Toch waren de Franekers in het begin slordig aan de bal en hierdoor leidde het te vaak balverlies. De gasten wilde hiervan profiteren en probeerde door snel druk te zetten de bal te onderscheppen en zodoende een aanval op te zetten wat in de zevende minuut leidde tot een grote kans maar gelukkig voor de Franekers ging deze bal er niet in. In de twaalfde minuut mocht de thuisploeg een corner nemen via Maud, deze speelde de bal kort op Tjitske die de bal vanaf de zijkant hoog richting het doel stuurde om vervolgens bij de tweede paal in de bovenhoek te vliegen 1-0. Franeker wilde meer maar toch bleef het te onrustig in balbezit en hierdoor wist het ook minder goede kansen te creëren dan in voorgaande duels. Toch werd de score in de 23ste minuut verder uitgebreid. Opnieuw was er een goede corner van Maud die vervolgens voor de voeten van Kayleigh terecht kwam, deze nam de bal goed aan waarna ze de bal hard in de hoek wist te schieten 2-0. Hierna kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden maar deze wist men niet te benutten en zodoende zocht men met een 2-0 ruststand de kleedkamers op.

Teamprestatie zorgt voor de Tjitske Show
In de rust zijn er verschillende dingen aangegeven maar voornamelijk dat men in balbezit minder slordig moest wezen. Wanneer dat zou lukken dan moesten er zeker meer goals gemaakt worden. Gelijk vanaf de aftrap werd duidelijk dat de Franekers het spelbeeld wouden bepalen en dus zocht het gelijk de aanval. Dit zorgde er in de 43ste minuut voor dat een goede pass van Tjitske terecht kwam bij Kayleigh, deze nam de bal goed mee en schoot keihard op de keepster maar in de rebound was het alsnog raak voor Kayleigh en zo was het al gauw 3-0. Na dit doelpunt bleven de Franekers de bovenliggende partij. Het ging steeds sterker spelen en hierdoor speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de gasten. Dit goede voetbal leidde het begin van de Tjitske show in. Het is minuut 47 wanneer Esmee de bal aan de linkerkant van het veld krijgt en deze vervolgens doorspeelt op Tjitske, deze neemt de bal goed mee en passeert drie man alsof deze er niet staan om de bal vervolgens in de verre hoek te schieten 4-0. Twee minuten later was het alweer raak en hoe!! Een pass van Esmee kwam terecht bij Laila deze zag dat Tjitske helemaal vrij stond in de midden en dus mocht zij de bal van Laila ontvangen. Op haar beurt zag zij de keepster iets te ver voor haar goal staan en dus besloot Tjitske om de bal van ruim 25 meter hoog over de keepster heen te schieten en deze belande in de verre bovenhoek 5-0. Een minuut later kregen de gasten een enorme kans maar één op één met keepster Sanne wist de spits deze niet te benutten. Hierna was het weer de beurt aan de combi Esmee / Tjitske. Eerst genoemde had een goede actie over de linkerkant waarna ze de bal voor gaf op de tweede paal waar Tjitske vogeltje vrij stond, deze nam de bal goed aan om vervolgens haar vierde doelpunt van de middag te scoren 6-0. Franeker was de tweede helft heer en meester en dat resulteerde dus in enkele goede goals maar ook enkele andere kansen gingen er niet in. Drie minuten voor tijd was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Opnieuw was het Esmee die de bal bezorgde bij Tjitske opnieuw slalomde zij langs drie personen om vervolgens de bal in het doel te pegelen 7-0. Beide ploegen kregen nog twee goede kansen maar helaas voor de Franekers gingen deze er niet in en kreeg het niks tegen. Na zestig minuten spelen volgde het laatste fluitsignaal en hierdoor wonnen de Franekers overtuigend en verdiend.

Belangrijke eindperiode
Door deze overwinning laat het team zien hoe sterk het met elkaar is. Ook Ines die vandaag mee deed stond prima te voetballen en hield zich prima staande tegen fysiek sterkere en langere meiden. Franeker voetbalde de tweede helft prima en laten we hopen dat men deze lijn kan doortrekken de laatste wedstrijden. Aankomende twee weken zullen bepalend zijn wie er kampioen zal worden. Zeerobben M013-1 heeft één punt meer dan de Franekers en aankomende twee weken treffen beide ploegen elkaar nog twee keer. In deze wedstrijden zal men alles uit de kast halen om de Harlingers voorbij te gaan op de ranglijst en het zodoende het kampioenschap binnen te slepen. Aankomende vrijdagavond 02-12-2016 spelen beide ploegen de eerste van de twee wedstrijden tegen elkaar en wel om 19.00 in Franeker.