3 - 7

Leeuwarder Zwaluwen MO17-1

1 september 2016 19:00

Tim Bergsma

MO13 speelde in de afgelopen week een 2-tal oefenwedstrijden. In beide wedstrijden eenzelfde beeld. Moeizame eerste helft gevolgd door een veel betere 2e helft.

In Irnsum resulteerde dit uiteindelijk in een spectaculaire 5-5 na een 3-1 achterstand bij rust. De wedstrijd begon goed met een mooie goal van Sanne Mare Veenstra, maar daarna was Irnsum de betere (en vooral fellere) ploeg. Na de rust scoorde Eline van Marrum uit een mooie individuele aktie, helaas scoorde ook Irnsum meteen weer. Uit een mooie aanval scoorde Sanne Mare en maakte even later Eline gelijk (4-4). Franeker ging vol voor de winst, maar kreeg een counter om de oren. Vlak voor tijd speelde Maud Looge de bal diep en sprintte Eline haar tegenstander eruit. Met een bekeken schuiver met links wist ze de terechte 5-5 eindstand op het bord te zetten.

Later in de week ging Franeker onderuit tegen Leeuwarder Zwaluwen. In de eerste helft werd goed stand gehouden. Zelf weinig kansen kunnen creëren tegen een technische en fysiek sterke ploeg. Uiteindelijk ging het aan het eind van de eerste helft toch mis en als gevolg van een aantal dekkingsfouten werd het toch 0-3 bij de rust. In de 2e helft een veel feller Franeker met veel meer strijd. Toch werd het eerst nog 0-5, waarna Tjitske Hofstra met een uiterste inspanning in een scrimmage de bal over de lijn wist te drukken. Even later scoorde ook Eline met een hard schot in de verre hoek. De tegenstander scoorde vervolgens nog 2 keer en schoot nog een penalty naast. Het slotakkoord was weer voor Tjitske, die de einduitslag op 3-7 bracht. Keepster Sanne Hoekstra speelde een prima wedstrijd en had erg veel te doen. De wedstrijd werd op uitstekende wijze geleid door Tim Bergsma.

Komende weken voor de beker tegen Zeerobben.