50'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

18 februari 2017 10:30

Om half elf werd er afgetrapt op het op zijn zachts gezegd niet beste grasveld van Frisia.
Het centrum van Franeker was anders bezet dan gewoonlijk omdat onze regisseur achterin en kampioen rugdekking geven Thijn niet mee deed.
Dat was even wennen en hierdoor kwam Franeker opbouwend maar ook tijdens tegenaanvallen regelmatig in de problemen.
In plaats van op te bouwen via het midden zoals afgesproken en zoals we elke week met redelijk succes spelen werd nu de bal van achteruit vaak direct lang gespeeld naar de buitenspelers.
Het middenveld werd steeds niet ingespeeld en dan is het moeilijk voetballen.
De middenvelders ondernamen trouwens zelf ook niet veel initiatieven om ingespeeld te worden en stonden veel te vaak stil.
Franeker ging tot overmaat van ramp ook nog eens mee in het vaak kluitjes voetbal van de Frisianen en daardoor werd het veld wel heel klein en had je regelmatig het gevoel dat je naar een wedstrijd van de f pupillen zat te kijken.
Desalniettemin was het Franeker wat in de eerste helft op een nulletje of 5 voorsprong had moeten komen.
Het was Thimo die de score opende, hij kreeg de bal op de middenstip in bezit en slalomde 4 man van Frisia voorbij en schoot daarna de bal prima in de kruising.
Ondanks het slechte veldspel toch de voorsprong 0-1.
Franeker zou nog meer grote kansen krijgen en Jordi wist zelfs de bal nog een keer tegen de touwen te werken maar werd helaas afgefloten voor buitenspel.
Of toch niet ? de scheidsrechter vulde 1-3 in op het formulier dus deze tellen we gewoon mee.
De keeper van Frisia pakte verder werkelijk alles op spectaculaire wijze en ontnam Olaf, Thimo en Sem een aantal doelpunten die nagenoeg al geteld waren.
Ruststand dus slechts 0-2 en Frisia leefde nog dankzij de keeper.
De 2e helft was niet veel beter van Franeker zijde
Weer was het veld bij balbezit veel te klein en ook de opbouw ging niet zoals afgesproken.
Toch kwam S.C. Franeker door individuele acties op voorsprong.
Middenvelder Kasper veroverde de bal en speelde Thimo lekker hard in, die kon in 1 keer door draaien om vervolgens een prima steekbal op rechtsbuiten Sem te geven die goed was doorgelopen.
Sem speelde de keeper vervolgens goed uit en scoorde beheerst en rustig 0-3 door een prima uitgevoerde aanval.
Franeker putte hier echter niet veel vertrouwen uit want het bleef ongeconcentreerd en onverzorgd voetballen.
Frisia had echter nog niet opgegeven en uiteindelijk lukte het de handige en technisch vernuftige spits van Frisia na een foutje achterin om de bal achter Bjarne in het netje te tikken 1-3.
Franeker had ook in de 2e helft nog een aantal kansen maar het vizier stond vandaag duidelijk niet op scherp en/of de keeper van Frisia stond professioneel in de weg.
Franeker kwam vandaag met de schrik vrij en de wedstrijd had geen 5 minuten langer moeten duren.
Een wedstrijd om snel te vergeten, de 3 punten zijn gelukkig binnen.
Je moet ook de slechte wedstrijden winnen om kampioen te worden volgens de geleerden dus als je het zo bekijkt dan hebben we het goed gedaan.
Door deze overwinning staat S.C. Franeker wederom bovenaan, zij het met een wedstrijd meer gespeeld en ligt de druk weer bij Leeuwarder Zwaluwen.
Volgende week vrij en daarna 4 maart om 10:30 oefen tegen AVC D1.