JO13-1 krijgt weer niet wat het verdiend tegen de kampioen tegenhouden Zeerobben

Franeker SC JO13-1

0 - 0

Zeerobben JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

11 maart 2017 10:30

Bertus Molenaar

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Zeerobben JO13-1 op het programma.
De gasten hadden maar 1 missie en dat was niet verliezen.
Want om te winnen moet je voetballen en daar had zeerobben geen zin in vandaag of ze waren niet bij machte want Franeker was met afstand de beste ploeg en gaf weinig tijd en ruimte weg vandaag.
Vanaf minuut 1 zette Franeker volop druk en volgden de kansen elkaar in rap tempo op.
Zeerobben had geen antwoord en knalde alles lang.
Wat zeerobben wel had is een hele goede keeper en een enorme dosis geluk.
De ene na de andere kans werd door de doelman onschadelijk gemaakt.
De verdedigers van zeerobben maakten overuren en konden het nauwelijks nog belopen.
Toch hield het knap stand mede dankzij de doelman.
Franeker combineerde veel beter en zat er kort op toch lukte het niet om in de eerste helft tot scoren te komen.
Eerst maar even uitpuffen en wat drinken want dit soort voetbal kost veel energie.
In de 2e helft hetzelfde beeld Franeker valt aan en zeerobben loopt achteruit en bij balbezit knallen de groenhemden de bal op goed geluk naar voren.
Franeker speelt prima en combineert er lustig op los en doet er alles aan om de bal alsnog achter de goalie van Zeerobben te krijgen.
Kans op kans voor Franeker maar iedere keer staat de prima doelman van Zeerobben in de weg of is de afronding niet 100%.
Het gaat vandaag niet lukken al voetbal je de hele middag door.
De gasten houden tegen en doen dat met man en macht.
Kort voor tijd leek het toch nog goed te komen omdat Thimo goed naar binnen sneed richting keeper maar door de inmiddels weggevloeide krachten miste de bal precisie en belande in het zijnet.
Vandaag ging er niet gescoord worden dat was duidelijk en zeker niet door de gasten.
Want die zijn in 60 minuten tijd precies 3 keer in het strafschop gebied van Keeper Bjarne gesignaleerd waarvan 1 keer echt gevaarlijk.
Tegen dit soort tegenstanders die de bus parkeren is het moeilijk voetballen dat weten we nog van de uit wedstrijd waar het spelbeeld hetzelfde was en er met 1-0 werd verloren.
Toch moet gezegd worden dat zeerobben het gezien hun mindere aanvallende kwaliteiten toch erg goed heeft gedaan en in 2 onderlinge duels op punten winnaar zijn.
Franeker is echter de morele winnaar omdat het durft te voetballen en het voetballend probeert op te lossen met als doel om uiteindelijk als individuele speler en als team beter te worden.
De jongens kunnen trots zijn op hun durf ,inzet en het veel betere spel.