JO13-1 ging zaterdag op bezoek bij Be Quick JO13-2.
Thuis werd het 7-1 en was Franeker veel beter.
Vandaag was dat niet anders en dus stond het na 10 minuten al 3-0.
Niet omdat Franeker nou zo goed speelde maar Be Quick kon het allemaal niet belopen.
Hun spelers waren op een aantal na allemaal een kop kleiner dan de Franekers en dus viel er fysiek ook niets te halen voor de thuisploeg.
De eerste helft was “niet om aan te gluren” en stond in schril contrast met wat we vorige week zaterdag tegen zeerobben kregen voorgeschoteld.
Als Franeker JO13-1 tegen zwakkere broeders speelt dan wil iedereen scoren en acties maken en wordt het voetbal en de gemaakte afspraken soms vergeten.
Terwijl je tegen dit soort ploegen alle tijd en ruimte krijgt om te voetballen, op zijn zachts gezegd opmerkelijk.
Kortom Franeker frommelde er nog 2 bij en bij rust stond het 0-5.
In de rust eerst maar eens duidelijk proberen te maken dat het voetbal toch echt beter kan en dat je juist tegen dit soort tegenstanders kunt laten zien dat dit team heel goed kan voetballen.
De 2e helft ging het allemaal iets beter er werd meer overgespeeld en het spel werd beter verdeeld.
Nog steeds niet dat wat we zo graag zien want het ging in een bedenkelijk laag tempo maar dat is niet zo vreemd als je al 0-5 voorstaat natuurlijk.
Het leek in ieder geval weer op voetbal en dus werd er nog 2 keer gescoord.
Be Quick had ook in de 2e helft niets in te brengen en dus was de eindstand 0-7.
Doelpuntenmakers : 2 X Sander , 2 X Kacper, 2 X Sem, 1 X Thimo.
Een mooie wedstrijd voor het doelpuntensaldo maar voetballend eentje om snel te vergeten.
Volgende week Dronryp/foarut waar andere belangen op het spel staan zoals spelen tegen school en klasgenoten net als tegen zeerobben.
We verwachten dan toch echt een wedstrijd die er heel anders uit gaat zien.
Al met al zijn de 3 punten mee naar Franeker en daar was het in eerste instantie natuurlijk om te doen.