SC Franeker J013-1 trekt aan het langste eind tegen Dronryp/Foarut JO13-1

45'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

25 maart 2017 11:30

Stefan Kuperus

Deze wedstrijd was met name onder de 2e jaars van JO13-1 al weken het gesprek van de dag.
Bijna allemaal zitten ze bij elkaar op school en via de sociale media werd er driftig maar met respect aan psychologische oorlogsvoering gedaan.
Vandaag was het eindelijk zover en mochten ze op het veld laten zien wie de beste was.
In de eerste helft was het rommelig en ging Franeker wederom mee in het spel van de tegenstanders.
Iets wat we eigenlijk na de winterstop steeds zien en waarvan we nu niet bepaald gecharmeerd raken.
Regelmatig balverlies en veel ballen steeds gehaast richting rechter flank schieten en maar hopen dat rechtsbuiten Sem deze voor kan krijgen, oftewel een erg onrustig spelbeeld.
Voor de gasten was dit makkelijk tegen te houden aangezien het een behoorlijk voorspelbaar geheel was.
Meer dan tegenhouden was er ook niet bij want de gasten zijn in de 1e helft misschien 2 keer in de Franeker 16 meter gekomen waarbij keeper Bjarne 1 x handelend moest optreden.
Franeker stichtte ondanks het matig veldspel nog wel een aantal keren onrust voor het doel van de gasten.
Zo was het Olaf die net onder een hoekschop doorkopte en Thimo die 2 keer rakelings naast schoot.
Maar veel verder dan dit kwamen de Franekers in de 1e helft niet.
En dus ging men met 0-0 de rust in.
de 2e helft zag er gelukkig anders uit met Collin in de spits en Thimo op rechtsbuiten kwam er nog meer fysieke slagkracht in het centrum en snelheid op de vleugel en dus kwamen de verdedigers van Dronryp/Foarut meer onder druk te staan.
Zo kon Thimo vrijwel direct na het begin van de 2e helft de score openen maar zijn schot miste precisie.
En er ontstonden meer kansen voor bijvoorbeeld Olaf die alleen op de keeper afkon en net een teenlengte tekort kwam om de bal goed te plaatsen.
Ook breekijzer en gelegenheid spits Collin probeerde het nog een keer van afstand maar deze was voor de prima keeper van Dronryp/Foarut.
Jordi had ook nog een beste mogelijkheid maar deze verdween helaas aan de verkeerde kant van de paal.
In minuut 38 keerde het spel toen de gasten onder hoge druk stonden en noodgedwongen de bal tot hoekschop moesten verwerken.
Sander plaatste de bal perfect op Thimo die de bal met een prachtige volley binnen schoot een heel knap doelpunt en een prima hoekschop van Sander.
De ban was gebroken en de tegenstander ook die zichtbaar baalden van deze tegenslag.
Niet veel later was het mid-mid Sander die in balbezit kwam en opliep richting de 16 meter en daar aangekomen verwoestend uithaalde en de bal laag in de hoek knalde een hele mooie goal 2-0.
Franeker was los en het was onze handige goaltjesdief Olaf die de bal voor de 3e keer achter de doelman wist te werken 3-0.
Vlak voor tijd kreeg Franeker nog een strafschop en Jelmer mocht deze proberen binnen te schieten.
Helaas ging deze over en dus bleef het bij 3-0.
Uiteindelijk een prima en terechte overwinning die wat moeizamer dan gehoopt tot stand kwam maar die wederom de 3 felbegeerde punten oplevert.