Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

8 april 2017 8:30

Om 8:30 moesten de mannen van JO13-1 beginnen tegen Blauw wit ’34 JO13-2.
Franeker begon met alle 5 eerste jaars in de basis omdat Thimo en Jelmer herstellend waren van ziekte en een kleine blessure en Tijmen ook op de bank begon.
Het begin was direct goed want binnen de minuut lag de bal al achter de keeper van thuisclub.
Het was man of the match Kacper (hattrick) die de bal op de linkshalf positie in bezit kreeg 3 man voorbij slalomde, vervolgens naar binnen liep en de bal met een droge knal achter de goalie werkte.
Een prima begin voor de Franekers die in de eerste 10 minuten prima speelden en Blauw Wit uit het spel haalde.
De mannen van de thuisclub lieten zich echter de kaas niet van het brood eten en bleven voetballen.
De wedstrijd kwam meer in evenwicht en af en toe kwam blauw wit er venijnig uit met prima combinaties en goed voetbal.
Franeker moest op passen en scherp blijven want een gelijkmaker was zeker niet ondenkbaar.
Het spel ging heen en weer en na een prima opbouw van Blauw Wit in de 15e minuut ging het mis voor Franeker.
Blauw Wit combineerde met een hele mooie aanval dwars door de Franeker defensie heen en ronde de aanval af met een prima doelpunt 1-1.
Het ging in deze fase van de wedstrijd gelijk op en blauw wit leek zelfs af en toe de overhand te krijgen.
Inmiddels waren er 20 minuten voorbij en dus werden de 3 wissel spelers ingebracht.
Dit gaf iets meer rust in de ploeg en het initiatief kwam hierdoor weer meer bij de Franekers te liggen.
Zo ook 2 minuten voor rust toen Franeker de bal hoog in de zestien bracht richting spits Thimo die geen moment aarzelde en de bal uit de lucht op de slof nam en prima binnen schoot.
Precies het juiste moment om te scoren en dus met een voorsprong van 1-2 de kleedkamer in en dat zit altijd een stuk rustiger.
In de 2e helft was Franeker de bovenliggende partij, zonder blauw wit te kort te doen want dat bleef voetballen en liet bij vlagen goed voetbal zien.
Maar Franeker was de betere ploeg.
Het was fysiek sterker en vooral effectiever in het afmaken van de kansen.
In de 2e helft ging het dan ook snel en scoorden de Franekers nog 4 keer.
Het waren Kacper 2 x (hattrick), Colin 1x (kopbal) en Sander 1x (afstandsschot) die de eindstand op 1-6 brachten.
Een prima overwinning die later nog eens extra gevierd werd omdat directe concurrent Leeuwarder Zwaluwen slechts 1 punt overhield aan de wedstrijd tegen het moeilijk te kloppen Zeerobben.
Hierdoor staat Franeker nu bovenaan met 1 punt meer dan zwaluwen die echter wel een wedstrijd minder gespeeld hebben.
De onderlinge confrontatie volgt nog op 6 mei dus aan motivatie en spanning geen gebrek.
Franeker zal a.s. zaterdag 15 April echter eerst af moeten rekenen met de nummer 3 St. Anna parochie dat 3 punten achter Franeker staat en bij winst over Franeker heen kan gaan aangezien deze een iets beter doelsaldo hebben en dus ook nog volop voor de titel mee doen.
De Leeuwarder Zwaluwen en ST. Annaparochie moeten ook nog tegen elkaar op 29 april dus het wordt echt heel spannend met 3 kanshebbers op de titel.
Al met al een zinderende slotfase van de competitie waarbij de jongens alle steun kunnen gebruiken.
Kom dus allen op 15 april om 10:30 naar veld D om de jongens van JO13-1 thuis te ondersteunen tegen St Anna in deze spannende titelstrijd.