JO13-1 verspeelt dure punten tegen Stiens in de strijd om het kampioenschap.

1 - 1

S.C. Stiens JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

29 april 2017 10:30

Met 4 spelers die er niet bij waren wegens vakantieperikelen begon de JO13-1 afgelopen zaterdag enigszins gehavend aan de belangrijke wedstrijd tegen Steins.
Gelukkig werden Tim, Bas en Jurre van JO13-2 bereid gevonden om mee te doen en dus kon er gewoon gespeeld worden.
Was het vorige week nog een sterk strijdend en goed spelend collectief dat op karakter S.T. Annaparochie versloeg afgelopen zaterdag tegen Stiens was het collectief falen van de vaste spelers van JO13-1.
De mannen van JO13-2 daarentegen zetten hun beste beentje voor en speelden een goede partij.
Franeker begon slap aan de wedstrijd en maakte de ene na de andere fout.
Vooral de verdedigers die vorige week nog zo veel indruk maakten stonden te schutteren de eerste 20 minuten.
Maar ook de rest deed het niet veel beter.
Er werden veel fouten gemaakt en er zat totaal geen overtuiging in.
De mannen kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong door een prima hoekschop van bas die Colin binnen wist te koppen.
Stiens kwam niet in de buurt van keeper Bjarne die dus een rustige wedstrijd had.
Franeker probeerde het wel maar het ontbrak aan goed voetbal en overtuiging en dus gingen de kansen die er ontstonden er niet in.
Thimo had de 2-0 op de slof maar schoot een keer net naast en een keer over.
Sander probeerde 2 x van afstand maar ook deze kansen gingen er niet in ruststand 1-0.
Dit was echter zo’n wedstrijd waarin nagenoeg niets lukte en ook in de 2e helft lukte het niet om dit om te draaien.
Er werd van alles geprobeerd maar de overtuiging en het voetbal zaten er vandaag niet in.
Stiens bakte er ook niet veel van en hield vooral tegen indien nodig.
Maar de voetbalwetten zijn onverbiddelijk en als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel.
Stiens kreeg in minuut 45 een vrije trap 15 meter over de middellijn.
En zoals ze de hele wedstrijd al deden werd deze met een keihard zondags schot lang naar voren geschoten.
De bal kwam op de lat terecht stuiterde vervolgens terug het veld in en een toevallig op de goede plaats staande speler van Stiens kon de bal inkoppen.
Een Lucky en onverdiende goal maar hij telde wel 1-1.
Franeker probeerde het nog recht te breien met wat positie wisselingen maar helaas lukte dit niet en eindigde de wedstrijd in 1-1 en was het een uiterst zwak optreden van de mannen.
Leeuwarder Zwaluwen wist wel te winnen en dus staan zij nu weer bovenaan met 1 punt verschil.
Aanstaande zaterdag in Leeuwarden tegen de zwaluwen de kraker die het kampioenschap gaat beslissen.
Hopelijk zijn de mannen dan veel scherper en strijden ze voor iedere meter want alleen dan maken ze kans om in Leeuwarden de Zwaluwen pijn te doen en het kampioenschap alsnog in de wacht te slepen.