Bloed ,zweet en tranen in kampioenswedstrijd van JO13-1 tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Leeuwarder Zwaluwen JO13-1

2 - 1

Franeker SC JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

6 mei 2017 10:30

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover de laatste kans om het kampioenschap binnen te halen op bezoek bij de nummer 1 en directe concurrent met 1 punt voorsprong Leeuwarder Zwaluwen.
Was het vorige week tegen Stiens een gezapig potje met weinig beleving vandaag stond er een tot op het bot gemotiveerd Franeker op het veld.
Vanaf minuut 1 werd overal druk gezet en wist Leeuwarder Zwaluwen even niet wat hen overkwam.
Franeker kwam binnen de minuut al gevaarlijk in de 16 van de Leeuwarders maar kon niet goed afronden.
Zwaluwen heeft een goede ploeg en de minste doelpunten tegen in deze competitie dus scoren zou niet zo eenvoudig worden.
Franeker was de bovenliggende partij en vocht voor iedere meter maar moest ook blijven oppassen voor de zwaluwen die in balbezit snel kunnen schakelen met snelle aanvallers.
Franeker speelde echter geconcentreerd en creëerde ook enkele mogelijkheden maar tot scoren kwam het de eerste 20 minuten van beide kanten niet.
Daarna kwam zwaluwen iets meer aan voetballen toe en kwam het ook wat vaker op de Franeker helft te voetballen want vol druk zetten houd je nu eenmaal niet altijd vol en soms moet het gas er even af.
Rond de 20e minuut was het echter zwaluwen dat de score opende.
Een lange bal naar voren werd door een communicatiefoutje tussen onze centrale verdediger en doelman niet weggewerkt en met dit cadeautje wisten de aanvallers van zwaluwen wel raad 1 – 0 wat tevens de rust stand was.
Tegen de verhoudingen in maar voetbal is nu eenmaal een fouten spelletje en wie de minste fouten maakt die wint.
De eerste echte kans van Zwaluwen werd gelijk bekroond met een doelpunt.
Maar Franeker liet het er niet bij zitten en ging door met aanvallen.
inmiddels had Jens geblesseerd het veld verlaten en kwam Jordi erin voor Jens.
Colin verhuisde van de spits naar de linksback positie en Jordi ging in de spits spelen.
Dat bleek een prima wissel want ongeveer 10 minuten na rust kwam Jordi in balbezit op de 16 meter van de tegensstander en kon samen met Sem en Thimo opstomen naar de goal van de grote zwaluwen keeper.
Waar iedereen had verwacht dat Jordi de bal af zou spelen aan de volledig vrijstaande Sem of Thimo maakte hij het zelf koelbloedig af en schoot de bal zeer goed binnen 1-1 ruststand een mooie goal.
In de 2e helft had zwaluwen zich beter gewapend tegen de snelle buitenspelers Thimo en Sem en speelden ze het op het randje van het toelaatbare en gingen met enige regelmatig ook over de grens heen.
De Leeuwarder scheidrechter vond dit kennelijk wel meevallen en liet het gaan.
Hierdoor ontstonden irritaties bij met name de Franeker buitenspelers die regelmatig met omhelzingen , vastpakken en ander soortige onrechtmatigheden te maken kregen.
Helaas werd hier door de leiding niet conform de regels op gereageerd en werd het allemaal wat grimmiger en dus werd het speler niet beter op.
Franeker kwam hierdoor niet echt meer aan het goede spel van de eerste helft toe en kwam steeds minder vaak door de verdediging van de zwaluwen heen.
De mannen bleven echter wel keihard werken en proberen.
Middenvelder Sander liep zich helemaal kapot op het middenveld maar het lukte niet echt meer.
1 keer werd het nog gevaarlijk voor de thuisclub toen Colin het met een mooi afstandsschot probeerde maar de boomlange keeper van zwaluwen kon deze bal zonder al teveel problemen pakken.
In de laatste 10 minuten ging Franeker vol op de aanval alles of niets spelen het werd jammer genoeg niets want alle verdedigers stonden op de helft van zwaluwen en toen er een lange bal achter de laatste linie neerplofte was er geen houden meer aan.
Onze centrale verdedigers konden de zeer snelle aanvaller van zwaluwen niet meer bijhalen en deze drukte koelbloedig af eindstand 2-1.
Een behoorlijk teleurstelling natuurlijk omdat Franeker zeker in de eerste helft de bovenliggend partij was.
De mannen hoeven zichzelf echter niets te verwijten ze hebben heel hard gewerkt en hun beste beentje voor gezet.
Volgende week de laatste wedstrijd uit bij Ropta Boys waar de mannen nog 1 keer kunnen laten zien waarom ze weliswaar via de 2e plaats goed genoeg zijn om volgend seizoen de stap naar de hoofdklasse te maken.
Daarna nog 4 leuke toernooien op het programma en natuurlijk als afsluiter het eigen slottoernooi.
Goed gedaan jongens het was een leuk , goed en vooral superspannend seizoen waarin we regelmatig heel goed voetbal hebben gezien en waarin jullie tot het laatste moment meegestreden hebben om de titel.