JO13-1 sluit af in stijl tegen Ropta Boys.

0 - 3

Franeker SC JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 1e klasse 06

13 mei 2017 9:00

De laatste wedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma tegen Ropta Boys JO13-1.
Er werd lekker vroeg vertrokken namelijk om 7:20.
Na het onterechte en zure verlies van de kampioenswedstrijd van vorige week tegen de Zwaluwen waren de mannen gebrand om te laten zien dat ze toch echt de best voetballende ploeg uit deze poule zijn.
Ropta Boys werd het slachtoffer van deze daden drang en werd vanaf minuut 1 van het kastje naar de muur gestuurd.
Franeker greep de thuisclub direct bij de keel om vervolgens niet meer los te laten.
Er werd lustig op los gecombineerd en de mannen van Ropta Boys waren overal een stap te laat of werden professioneel uitgekapt en/of op duelkracht afgetroefd.
De middenvelders Sander Tijmen en Kacper heersten op het middenveld en verstuurden prachtige balletjes richting voorhoede.
Maar ook in de omschakeling bij balverlies waren ze heer en meester.
Achterin stond het ook goed en dus werd er lekker gevoetbald en opgebouwd.
Na een minuut of 12 gallery play en tiki taka met diverse kansen en mogelijkheden was het raak.
Het was de handige linksbuiten Olaf die met de bal aan de haal ging en aanvaller Thimo wist te vinden.
Deze kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal met een droge knal laag in de hoek 0-1.
Een minuut of 8 later was het laatste man Thijn die een perfecte bal gaf op rechtsbuiten Sem.
Die er inmiddels ingekomen was voor Olaf en die vandaag op de motor was en dus de achterlijn met gemak wist te halen en de linksback van de thuisclub volledig zoek liep.
Daar aangekomen leverde hij een perfecte voorzet af op Thimo die hem met een prachtige volley keihard binnen schoot een prachtige treffer 0-2.
En hier beef het niet bij want nog geen 2 minuten later was het weer Thimo die de bal van middenvelder Kacper goed ingespeeld kreeg en deze prima laag in de hoek plaatste.
Dit keer was het echter de doelman van de thuisclub die met zijn uitschuifbare been de bal van de lijn wist te halen.
Zo vielen er nog meerdere kansen en mooie aanvallen te noteren maar de ruststand was uiteindelijk 2-0.
Eerst maar even aan de limonade en nagenieten van de prima eerste helft.
De 2e helft begon waar de eerste was gestopt en Franeker ging vrolijk door met combineren en goed voetbal.
Ropta Boys probeerden wel om iets meer energie in de duels te leggen maar het was Franeker dat de bovenliggende partij was en bleef.
Het is de thuisclub niet 1 keer gelukt om in de 16 meter van Franeker keeper Bjarne te komen.
Een verdienste van het hele team wat vandaag op alle fronten en posities te sterk was voor de tegenstanders.
Er zou nog 1 doelpunt bijkomen en wat voor doelpunt.
Het was Sem die een corner mocht nemen en die zijn maatje Thimo al bij de 2e paal klaar zag staan.
Hij gaf een perfecte corner die door Thimo diagonaal met een hele mooie volley binnen werd geschoten de aanvaller kon daardoor de 3e hattrick van het seizoen bijschrijven.
Al met al een hele mooie slotwedstrijd waarin de mannen aan trainer Marco de Groot hebben laten zien wat ze dit seizoen geleerd hebben van de jonge spits van Zondag 1.
Tevens hebben ze zich het hele seizoen als een team opgesteld en het teambelang altijd vooropgesteld wat voor jongens van deze leeftijd erg knap is.