MO13-1 van teleurstelling naar tevredenheid en berusting

Minnertsga MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 08

3 december 2016 11:15

Mathew Guertin

In elf uur tijd twee wedstrijden spelen en ook nog wedstrijden waarin gejaagd moest worden om plek één te bemachtigen. De uren waar uiteindelijk teleurstelling zou omslaan in tevredenheid en berusting. Helaas geen titel maar toch een mooie tweede plek. Natuurlijk is de teleurstelling groot maar de ploeg kan zich wel recht in de spiegel aankijken en weet dat het alles heeft gegeven.

Derby tegen concurrent
Vrijdagavond stond de eerder gestaakte wedstrijd op het programma tegen Zeerobben M013-1. Waar Franeker de eerste wedstrijd 4-3 voor stond daar moest het vandaag vanaf nul beginnen. De spanning was goed voelbaar en onder aanvoering van veel publiek en de steun van de begeleiding en speelsters van M017-1 moest het gebeuren. De gasten waren in deze wedstrijd de iets bovenliggende partij al was de eerste grote kans voor de Franekers maar helaas ging deze er niet in. Na 21 minuten gespeeld te hebben kwamen de gasten dan toch op voorsprong. In de tweede helft moest de scherpte bij de Franekers omhoog want verliezen was geen optie. Franeker streed in de tweede helft voor wat het waard was maar door de vele druk naar voren kregen de gasten ruimte voor de omschakeling. Na zo om schakel moment werd het duel met nog twaalf minuten te spelen beslist en werd de 0-2 tegen de touwen geschoten. Het besef dat men geen kampioen zou worden was zeker aanwezig en dit was na de wedstrijd ook te merken. Meiden die teleurgesteld waren en weinig meer uit wisten te brengen maar toch moesten deze meiden zich oprichten voor de wedstrijd op zaterdag.

Herstel wedstrijd
Nog geen elf uur later dan het laatste fluitsignaal tegen Zeerobben moesten de meiden dus opnieuw de wei in. Het moest zich vandaag herstellen en de tweede plek veilig stellen. Het speelde vandaag tegen nummer laatst Minnertsga M013-1. In de eerdere ontmoeting werd dit een dikke overwinning voor de Franekers maar vandaag zou het toch anders kunnen lopen. Franeker opende fel en kreeg enkele goede mogelijkheden maar deze gingen er niet in. Daarentegen kregen de gasten niet echt veel mogelijkheden en dus kon men gerust wezen want met dit voetbal zou de score alsnog geopend worden. In de vijftiende minuut was het alsnog raak, een goede pass van Tjitske kwam terecht bij Eline deze omspeelde de tegenstander goed waarna de bal tegen de touwen sloeg 1-0. Hierna creëerde de thuisploeg nog verschillende mogelijkheden maar helaas gingen deze er niet in en hierdoor was de ruststand 1-0 in het voordeel van de Franekers.

In de tweede helft moest de score dan toch verder worden uitgebouwd en dus zal het gast nog verder ingedrukt moeten worden. Wel kon de vermoeidheid een rol spelen maar gezien het voetballend vermogen van de ploeg mocht dit geen probleem wezen. Nadat de eerste vijf minuten geen goal opleverde daar volgde in de volgende drie minuten drie goals. Als eerste zette Esmee met een goede pass Sanne Mare vrij voor de keepster en deze schoot de 2-0 binnen. Vervolgens was het een minuut later alweer raak wanneer Kayleigh een goede actie over rechts had en de bal aan Eline geeft die de bal vervolgens in de verre hoek schiet 3-0. Weer een minuut later was het Tjitske die het overzicht goed behield en de bal panklaar legde voor de inkomende Maud die de bal beheerst in de hoek weet te krijgen 4-0. De strijd leek nu wel gestreden maar toch wisten de gasten nog enkele mogelijkheden te creëren maar Sanne stond haar mannetje en hield haar doel schoon. We schrijven de 40ste minuut wanneer de volgende Franeker goal een feit is, Sanne Mare geeft een goede pass op Tjitske die rustig blijft en de bal simpel in de hoek schuift 5-0. Een goede combinatie tussen Kayleigh en Esmee kwam terecht bij Eline deze behield het overzicht en wist de bal goed tegen de touwen te werken 6-0. In de 49ste minuut was het opnieuw de combi Esmee en Eline waarna laatstgenoemde de bal hard in de hoek wist te schieten 7-0. Het doel van tien doelpunten leek haalbaar maar dan moest men in de laatste fase van de wedstrijd nog wel gas geven. Helaas werd dit doel niet behaald maar het slot akkoord was in de 53ste minuut voor Laila die de bal goed speelde op Sanne Mare, deze nam de bal goed mee en bracht de eindstand van 8-0 op het scorebord. Na zestig minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo was er een verdiende en goed herstelde overwinning voor de Franekers.

Opnieuw een derby
De eerste helft leek qua score lastig te verlopen maar qua spelbeeld was dit niet het geval. Toch heeft de ploeg zich hersteld en speelde de meiden weer met een lach op het gezicht. Aankomende zaterdag staat er voor de meiden de laatste competitiewedstrijd op het programma en wel de derby uit tegen Zeerobben M013-1. Deze wedstrijd tegen de kampioen is voor de Franekers een mooie kans om zich te revancheren voor de nederlaag van afgelopen vrijdag. Laten we hopen dat dit een leuke wedstrijd wordt waarin beide teams zich aan elkaar kunnen optrekken. ( in positieve zin ) De wedstrijd in Harlingen begint om 11.25 en dus is iedereen uitgenodigd om de meiden te komen steunen in de strijd om de derby winst.