Franeker JO13-1 weet weer wat verliezen is

SJO Oudega/HJSC/Heeg JO13-1

Onder 13, JO13-1, Groep 1 11

22 oktober 2016 10:30

Thijs Span

Afgelopen zaterdag kwam Oudega/Heeg JO13-1 op bezoek om de tweede ronde van de beker te spelen.

Dat deze jongens geen makkelijke tegenstander zou worden was wel ingeschat maar gezien onze voetbalkwaliteiten viel er zeker wel iets te halen.
Maar voetbalkwaliteiten alleen waren vandaag niet genoeg.
De tegenstander kwam namelijk niet om te voetballen maar om te winnen en dat is hele andere koek.
Franeker wist zich dan ook geen raad met de gasten die consequent de lange bal zochten in de hoop dat deze zo snel mogelijk bij hun beste speler terechtkwam.
En eerlijk is eerlijk een beste speler was het.
Franeker moest nu gaan duelleren en de bal veroveren en dat ging bepaald niet zoals gewenst.
Onze jongens wonnen bijna geen duels, leden onnodig balverlies en waren slordig in de passing zodat als de bal werd veroverd deze weer heel snel bij de tegenstander in de voeten kwam.
En om maar eens met de woorden van de legendarische nummer 14 Johan Cruijff te spreken :
Als je de bal niet hebt dan kun je niet voetballen !
We kwamen dus niet aan voetballen toe op een paar schaarse momenten na toen de werklust van de gasten iets verslapte.
Een paar keer doken de aanvallers van Franeker op voor het doel van de gasten en kon er zelfs geschoten worden maar de precisie ontbrak hierbij helaas.
De tegenstander had echter heel vaak genoeg aan 1 lange bal op hun supersnelle linksbuiten en de gasten stonden dan direct levensgevaarlijk voor de goal van keeper Bjarne, die trouwens een top wedstrijd speelde en zorgde dat Franeker met de rust “maar” 0-1 achterstond.
Hij was en echte plaaggeest voor de aanvallers van de gasten en bokste alles uit de goal en dat zou de hele wedstrijd zo blijven.
Echter in minuut 18 ging het toch mis.
Bjarne die handelend moest optreden na geklungel achterin, wilde de bal in de zestien oppakken maar viel erbuiten. Een hands bal dus, een ongelukkig moment.
De gasten maakten hiervan direct gebruik en zagen een gaatje naast de muur die niet goed stond.
De bal ging langs de muur de verre hoek in, 0-1 achter.
Nog nooit eerder dit seizoen ging de JO13-1 met een achterstand de rust in.
De 2e helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft en dus kon de tegenstander nogmaals scoren uit een dood spel moment.
Ditmaal werd er zeer gelukkig gescoord uit een hoekshop die via,via,via uiteindelijk achter Bjarne belandde.
0-2 achterstand en omdat Thomas ook nog een gele kaart kreeg, met 10 man verder.
Even leek het erop dat Franeker toch nog de rug zou rechten en werden de gasten hevig onder druk gezet maar het offensief duurde maar een paar minuten.
En om er nog maar eens een oneliner in te gooien : Als je denkt te hebben verloren is de nederlaag een feit!
En zo geschiede: Franeker verloor deze wedstrijd terecht en kan zich volledig gaan richten op de competitie waar het nog bovenaan staat.
Laat dit een waarschuwing zijn want onze naaste concurrenten komen eraan op 5 en 12 november.
Hopelijk hebben ze de les van deze wedstrijd dan begrepen, namelijk dat je keihard moet werken om kampioen te kunnen worden !