M013-1 in spannend bekerduel onderuit tegen sterk Leeuwarder Zwaluwen M013-1D

Franeker SC MO13-1

Meisjes onder 13, MO13-1, Groep 1 07

22 oktober 2016 9:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag 22-10-2016 stond voor SC Franeker M013-1 de bekerwedstrijd op het programma tegen Leeuwarder Zwaluwen M013-1D. Vooraf was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor de geel blauwe formatie. In de voorbereiding hadden de ploegen namelijk tegen elkaar geoefend en toen bleek al dat de Leeuwarders een goed spelende ploeg hebben. Deze wedstrijd werd toen uiteindelijk met 4-7 verloren.

Sterke start
Om 09.00 kon de wedstrijd dan toch beginnen. Franeker wilde gelijk proberen om de tegenstander onder druk te zetten om zodoende tot kansen te komen. Na één minuut spelen was het gelijk dreigend. Eline werd goed de diepte ingestuurd en op snelheid wist zij tot een goede kans te komen maar helaas belande deze bal op de paal. De toon was gezet en in de eerste minuten bleek wel dat er zeker iets te halen was voor de Franekers. Na acht minuten was het Eline die een goede bal op Sanne Mare gaf, deze nam de bal goed mee en schoof de bal goed binnen 0-1. Ook de thuisploeg kreeg nu enkele mogelijkheden maar door goed keeperswerk van Dione ( vervangster van de afwezige Sanne ) wist men niet te scoren. Het spel golfde op en neer en zodoende was het een aantrekkelijke wedstrijd om te zien waarin beide ploegen goede mogelijkheden kregen om te scoren. Toch was het de thuisploeg die na éénentwintig minuten spelen op gelijke hoogte wist te komen. Een lange bal werd achterin niet goed verwerkt waarna de bal voor de voeten van de Leeuwarder spits terecht kwam, deze bleef rustig om de bal vervolgens rustig binnen te schuiven 1-1. Een minuut later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. De spits werd goed weggestuurd waarna deze 1 op1 met Dione rustig bleef en de 2-1 tegen de touwen schoot. Toch bleven de Franekers goed voetballen en kansen creëren maar helaas was het geluk niet aan Franeker zijde. Na dertig minuten spelen floot de scheidsrechter voor de rust en zochten beide elftallen met een 2-1 achterstand de kleedkamer op.

Alles of niets
In de tweede helft was het duidelijk dat de Franekers alles op alles moest zetten om door te gaan in de beker. Opnieuw waren het de Franekers die fel uit de startblokken schoten. We schrijven de drieëndertigste minuut wanneer Kayleigh de bal goed onderschept en goed doorspeelt op Sanne Mare, deze behoudt goed het overzicht en legt de bal breed op Esmee die de bal in een leeg doel weet te schieten 3-3. Franeker wilde meer en dus bleef het vol doorgaan om twee minuten later op voorsprong te komen. Een goede onderschepping van Laila kwam terecht bij Kayleigh deze stuurde Sanne Mare de diepte in die vervolgens rustig bleef en de bal tegen de touwen schoot 3-2. Toch was men er nog niet want ook de Leeuwarders bleven dreigend voor het Franeker doel. Na negenendertig minuten spelen was het alsnog raak voor de thuisploeg, een vrije trap van een kleine vijftien meter ging er hard via de binnenkant van de paal in 3-3. Beide ploegen wilde meer en dus bleef men vol de aanval zoeken en hiermee waren beide ploegen aardig gevaarlijk. Na vierenveertig minuten spelen was het opnieuw raak voor de thuisploeg, een slecht verwerkte ingooi kwam voor de voeten van een speelster van de thuisploeg deze dribbelde door om vervolgens de 4-3 tegen de touwen te schieten. Nu moest Franeker toch meer de aanval zoeken want anders zou het uitgeschakeld worden. Toch werd het duel in de vierenvijftigste minuut beslist in het voordeel van de thuisploeg, een diepe bal werd gemist door Dione waarna de spits de bal in een leeg doel wist te plaatsen 5-3. Hierna probeerde Franeker nog van alles om de aansluitingstreffer te maken, hierdoor gaf het achterin wel ruimte weg en hier wist de thuisploeg dankbaar van te profiteren. In de zestigste minuut wist men een mooie aanval af te ronden en hierdoor stond de 6-3 op het scorebord. Na dit doelpunt floot de goed leideinde scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo stond er een 6-3 eindstand op het bord.

Focus op competitie
Gezien de wedstrijd dan waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk is 6-3 misschien wat licht geflatteerd, maar daarbij kunnen de Franeker meiden terug kijken op een goede wedstrijd tegen een goede ploeg. Het bekeravontuur zit er dus op en nu zal de focus volledig liggen op de competitie waarin het op kampioenkoers ligt. Toch zullen de laatste lootjes het zwaarst zijn en zullen de tegenstanders gebrand zijn om te winnen van de Franekers. De wedstrijd van aankomende zaterdag 29-10-2016 uit tegen Sint Annaparochie M013-1 gaat helaas niet door, reden hiervoor is dat de thuisploeg te weinig heeft. Dit duel wordt verschoven naar een door de weekse dag maar het is nog niet bekend wanneer deze gespeeld wordt.