Franeker M013-1 hersteld zich uitstekend tegen Heerenveen M013-1

Franeker SC MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

4 maart 2017 12:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag 04-03-2017 stond voor SC Franeker M013-1 de tweede competitiewedstrijd op het programma. Nadat het team een week eerder een valse start had gemaakt moest het vandaag tegen Heerenveen M013-1. Dit team was in in de vorige competitie ongeslagen kampioen geworden en won vorige week met 3-0 van QVC M013-1. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Geweldig uit de startblokken

Het veld waarop gespeeld werd was niet geweldig. Het veld was wel vlak maar bestond voor een groot gedeelte uit een kale modderheide. Vanaf de aftrap was gelijk duidelijk dat de meiden in het geel en het blauw erg gretig waren en dat leverde in de tweede minuut al het eerste doelpunt op. Een goede pass van achteruit door Maud kwam terecht bij Eline deze nam de bal goed aan om vervolgens de bal in de linker kruising te schieten 0-1. De toon was gezet en nu was het belangrijk om door te gaan en dat deden de meiden ook. Een strakke pass van Lieve kwam terecht bij Sanne Mare deze kapte haar tegenstandster gemakkelijk uit waarna ze de bal simpel in de hoek kon leggen 0-2. De start was gemaakt en de meiden uit Heerenveen stonden met ongeloof te kijken. Hierna probeerde de thuisploeg het wel en was het vooral gevaarlijk over hun rechterkant maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Toch bleven de Franekers de bovenliggende partij en bleef het via goed combinatiespel de aanval zoeken. Toch kwam de thuisploeg in de vijftiende minuut terug in de wedstrijd. Opnieuw was er een aanval over hun rechterkant waarna de sterke rechterspits de bal wist voor te zetten richting de tweede paal waar de spits de bal simpel tegen de touwen kon werken 1-2. Je zou denken dit word nu een lastige wedstrijd maar dit bleek toch anders te zijn. Franeker bleef de overhand houden en deze overhand werd in de 25ste minuut omgezet in een geweldige aanval. De aanval begon over rechts bij Ines en deze opende naar links op Esmee, die vervolgens de bal doorspeelde op Sanne Mare die een schot loste op het goal waarna de doorgelopen Esmee de bal intikte net voor de lijn 1-3. Net voor het rustsignaal kregen de Franekers nog een corner te nemen. Eline bracht de bal goed voor op Tjitske die vervolgens onder druk kwam te staan en de bal speelde richting Kayleigh, deze nam de bal goed aan en loste een hard schot dat tegen de touwen vloog 1-4. Dit was tevens de ruststand.

Weinig problemen

De tweede helft was weer begonnen en het doel was simpel voor de Franekers. Men wilde meer scoren en samen naar een goed resultaat gaan. Toch kwamen de meiden niet geweldig de box uit. De verdedigster van Heerenveen speelde de bal richting de linksvoor maar de bal leek onderschept te kunnen door Lieve, echter was haar timing niet goed waardoor de linksbuiten 1 op 1 kwam met Sanne en deze kans koelbloedig af wist te ronden 2-4. Toch lieten de meiden zich niet gek maken en bleven goed en sterk voetballen. Het tempo werd weer opgeschroefd en de combinaties bleven gevaarlijk. Twee minuten na de 2-4 werd de score alweer verder uitgebreid. Een actie en schot van Kayleigh werd gekeerd door de keepster echter verwerkte deze de bal niet goed waardoor de bal bij Sanne Mare terecht kwam en deze wist daar wel raak mee en ramde de bal achter de keepster 2-5. De thuisploeg probeerde het wel maar stuitte daarbij op keepster Sanne, of de ballen gingen hoog over en men raakte eenmaal de paal. Maar toch waren de beste kansen voor de geel blauwe leeuwinnen maar toch werden deze goede kansen niet allemaal benut. Toch was het in de 44ste minuut weer raak voor de gasten. Een geweldige bal vanuit de verdediging door Tjitske kwam terecht bij Eline, deze kapte goed en simpel weg bij haar tegenstandster waarna ze de keepster kansloos liet en de bal hard en hoog in de linkerhoek schoot 2-6. Het slotakkoord was zeker om van te smullen. De bal kwam aan de linkerkant terecht bij Kayleigh die geweldig opende naar de linkerkant op Eline, deze bleef goed kijken en legde de bal goed terug op de inkomende Sanne mare die de bal goed aannam en keihard raak schoot 2-7. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en hiermee wisten de Franekers de drie punten mee naar huis te nemen.

Revanche.

Gezien de wedstrijd was het een dik verdiende overwinning. Ook wanneer je kijkt naar de kansenverhouding dan had het zeker een dubbele score kunnen en misschien wel moeten wezen. Daarbij gaf het zelf erg weinig kansen weg. Aankomende zaterdag 11-03-2017 staat er voor M013-1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Het speelt dan tegen Irnsum M013-1. De eerste competitiewedstrijd ging nog verloren tegen deze ploeg en dus wil het team zich hiervoor revancheren. Wanneer dit gebeurd dan staat het team er ook weer goed voor in de competitie en kan het omhoog kijken. De wedstrijd start om 11.15 en een ieder is van harte welkom om te komen kijken.