Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

18 maart 2017 11:15

Scheidsrechter

Tjipke Vellinga

Onbekend

Het is zaterdag 18-03-2017 wanneer de meiden van SC Franeker M013-1 na de teleurstellende nederlaag tegen Irnsum M013-1 weer de wei in mogen. DItmaal mocht het thuis aantreden tegen SWZ Boso Sneek M013-1. Gezien de geschiedenis bleek dit een lastige tegenstander te wezen die vooral fysiek sterk is. Mochten de Franeker meiden hun eigen spel kunnen spelen dan moest er zeker wat te behalen zijn.

Beide ten aanval
De eerste helft begon en gelijk werd duidelijk dat de Franekers de aanval wilde zoeken en dat resulteerde in de tweede minuut al in een goede kans voor Kayleigh. Deze kreeg de bal goed mee en schoot de bal net voor lang. De toon was gezet maar ook de gasten deden van zicht spreken en kregen enkele goede kansen maar gelukkig was het Sanne die goed op haar post stond. Toch was het in de 19de minuut toch raak voor de gasten. Een afgeslagen corner kwam terecht voor de speelster van Sneek die de bal vaaf de 20 meter hoog achter Sanne wist te krijgen 0-1. Franeker wilde wel maar het beetje geluk was er net niet. Wel hadden de gasten uit Sneek een lichte overhand in de eerste helft maar tot een grotere score leidde dit niet. Beide teams kregen nog goede kansen maar de bal wilde er aan beide kanten niet in en zodoende was de ruststand 0-1.

Overwicht

De tweede helft begon weer en Franeker kwam furieus uit de startblokken. Na twee minuten spelen kwam Sanne Mare 1 op 1 met de keepster maar deze wist de bal uit het doel te houden. Maar niet getreurd want de volgende aanval was alweer een feit. Maud onderschepte de bal goed en speelde deze op Kayleigh, deze behield goed het overzicht en speelde de bal op Sanne Mare deze bleef 1 op 1 met de keepster rustig en schoot hard raak 1-1. Nu was het de bedoeling om door te drukken vol voor de voorsprong te gaan. Dit kon ook want Franeker had in de tweede helft het overwicht en kreeg de beste kansen. In de 43ste minuut was daar de voorsprong voor de thuisploeg. Een goede onderschepping op het middenveld kwam terecht bij Sanne Mare, deze stuurde Eline goed de diepte in die 1 op 1 met de keepster lang bleef kijken en de bal hard binnen schoot 2-2. Na dit doelpunt wouden de gasten alles geven om de gelijkmaker te maken maar het was Sanne die enkele malen goed optrad en de bal uit het doel hield. Met nog een minuut te spelen kregen de Franekers een corner. Deze corner sloeg af waarna de bal bij de spits van de Sneekers kwam, deze nam de bal goed mee en besloot vanaf 25 meter geweldig uit te halen en zodoende zeilde de bal geweldig de kruising in 2-2. Hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en zo stond er een terechte maar teleurstelende 2-2 op het scorebord.

Teleurstelling

De teleurstelling bij speelsters, technische staf en supporters van de Franekers was groot. Lang sta je op het punt om te winnen maar dan valt daar in de laatste minuut alsnog de tegenstreffe. Gezien de wedstrijd was dit een terecht gelijkspel want in de eerste helft was het de ploeg uit Sneek die iets de overhand had en in de tweede helft waren het de Franekers die beter waren. Aankomend weekend zijn de meiden vrij en dus wordt op 01-04-2017 de competitie hervat met een uitwedstrijd bij QVC M013-1. Men heeft dus nog even om te herstellen en de teleurstelling achter zich te laten.