... (scrimmage)
57'

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

1 april 2017 9:00

Na het teleurstellende gelijkspel tegen SWZ BOSO Sneek M013-1D hadden de meiden van M013-1 een week de tijd om zich klaar te maken voor de volgende wedstrijd. Dit was de wedstrijd van afgelopen zaterdag 01-04-2017 uit tegen QVC M013-1. De winnaar van deze wedstrijd zou plek drie steviger in handen hebben en dus moest de ploeg een goed resultaat behalen wilde zij deze plek behouden.

Karakter tonen

Om 09.00 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wouden gaan en dit beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Toch begonnen de Franekers niet scherp aan het duel en dat zorgde ervoor dat de Franekers na twee minuten al tegen een achterstand aan keken. Een drie tegen twee situatie werd goed uitgespeeld en de spits werd vrij gezet voor keepster Sanne en deze ronde rustig en koelbloedig af 1-0. Hierna kwamen de Franekers beter in de wedstrijd en nam het een lichte overhand. De eerste grote kans was dan al snel een feit maar helaas vloog het schot net langs de verkeerde kant van de paal. Na acht minuten spelen was het dan toch raak voor de Franekers. Een splijtende pass van Tjitske kwam terecht bij Sanne Mare, deze kwam 1 op 1 met de keepster en wist de bal hard tegen de touwen te schieten 1-1. Het spel golfde in deze fase steeds meer op en neer en beide ploegen bleven gevaarlijk al hadden de Franekers toch iets de overhand. Toch was het in de tiende minuut weer raak voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam viel tussen de keepster en de verdedigster in, deze communiceerde onderling niet goed waarna de spits scherp was en de 2-1 binnen kon schieten. Na dit doelpunt wilde Franeker ervoor zorgen dat het de gelijkmaker kreeg maar de kansen gingen er helaas niet in. En ja wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Het is de 17de minuut wanneer de thuisploeg een drie tegen één situatie goed uitspeeld en de 3-1 op het bord zet. Toch wilde de Franekers niet opgeven en bleef het gevaarlijk voor de goal van de thuisploeg. Dit resulteerde in de 23ste minuut in de aanslutingstreffer. Een goede combinatie tussen Kayleigh en Sanne Mare kwam terecht bij eerst genoemde en deze nam de bal goed mee en schoot keihard raak 3-2. De wedstrijd was weer springlevend voor de geel blauwe formatie en dat resulteerde twee minuten later alweer in de gelijkmaker. Een goede onderschepping achterin zorgde ervoor dat Maud een splijtende pass kon geven op de diepgaande Sanne Mare, deze was haar tegenstandster te snel af waarna ze de keepster kansloos liet 3-3. Wat een comeback maar wel één die gezien de stand terecht was. Het slotakkoord in de eerste helft was opnieuw voor de ploeg uit Franeker. Een schot van de thuisploeg vloog naast de goal van Franeker goalie Sanne, deze pakte snel de bal om een lange uittrap te doen richting Sanne Mare, deze was opnieuw sneller en slimmer dan haar tegenstandster en opnieuw was het raak 3-4. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust en dus konden de Franekers met een tevreden gevoel de kleedkamer opzoeken want wat een karakter toonde men in de eerste helft.

Overhand

In de rust werden er nog enkele puntjes op de i gezet en het was duidelijk dat de Franekers het lichte voordeel uit moesten breiden. De tweede helft begon weer en vanaf het begin was duidelijk dat de Franekers nog sterker stonden dan de eerste helft. Het gaf weinig kansen weg en creeérde zelf de meeste kansen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gasten maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. We schrijven de 43ste minuut waarna er een goede pass word gegeven op Tjitske deze speelt haar tegenstandster goed uit waarna ze een goede pass op Eline geeft, deze neemt de bal goed mee omspeelt drie vrouwtjes en schiet de bal in de hoek 2-5 De voorsprong was dus uitgebreid en nu moest men toch doordrukken en de tegenstander kansloos laten. Na dit doelpunt probeerde de thuisploeg het wel en kreeg het ook enkele goede mogelijkheden om te scoren maar gelukkig gingen deze schoten naast of werden deze gepakt door Sanne. Met nog zes minuten te spelen ontstaat er vanuit Franeker kant een geweldige aanval. Een onderschepping achterin komt voor de voeten van Esmee die de bal vervolgens opent op Eline, deze draait open en speelt de bal op Sanne Mare die in een lastige hoek terecht komt maar toch het overzicht goed behoud en de bal klaar legt voor Tjiske die de bal goed en hard tegen de touwen schiet 3-6. Een geweldige aanval uit het boekje bekroonde het spel van de Franekers. Toch wist de thuisploeg in de 57ste minuut nog te scoren door een afgeslagen corner binnen te werken 4-6. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zodoende stond er een mooie eindstand op het bord.

Kraker

Vandaag hebben de meiden opnieuw laten zien dat ze beschikken over een enorm karakter. Iets de overhand hebben en dan toch achter komen maar dit toch ombuigen naar een geweldige voorsprong en uiteindelijk de overwinning. Hopelijk kan men deze strijd en het voetbal meenemen richting de volgende wedstrijd want dan wacht opnieuw een zware wedstrijd. Het speelt dan de thuiswedstrijd tegen oud bekende Leeuwarder Zwaluwen M013-1. Beide teams hebben elkaar al meerder malen getroffen en steeds wonnen de Leeuwarders de wedstrijden. Het word dus tijd dat de Franekers hier verandering in gaan brengen en eindelijk eens met de winst van het veld stappen. De wedstrijd op zaterdag 08-04-2017 begint om 10.00 en staat onder leiding van Jesper Deelstra.