SC Franeker M013-1 biedt goed weerstand tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen M013-1

Franeker SC MO13-1

2 - 4

Leeuwarder Zwaluwen MO13-1

26'
... (schot)
33'
... (schot)
41'
... (solo)
55'
... (intikker)

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

8 april 2017 10:00

Jesper Deelstra

Na een week rust te hebben gehad moesten de meiden van SC Franeker M013-1 afgelopen zaterdag opnieuw de wei in. Ditmaal stond er een ware topper op het programma tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen M013-1. Beide team hebben elkaar al verschillende keren getroffen en binnen deze wedstrijden blijkt altijd dat de ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn, al gaan de Leeuwarders er in de meeste gevallen met de winst er vandoor. Ook in deze competitie zijn de Leeuwarders nog ongeslgen en dus leken alle ingrediénten aanwezig voor een mooie wedstrijd.

Goed staan

Vooraf was de tactiek doorgenomen en werd er besloten wie op wie zou staan. De gasten hebben namelijk twee goede voetballers in de gelederen en deze moesten uit de wedstrijden gehouden worden. Het duel begon en vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen wouden voetballen. Het spel had een hoog tempo en golde op en neer maar tot echt hele grote kansen leidde dit niet. Beide ploegen stonden goed en dus moest men precies te werk gaan om er door heen te komen. Uitiendelijk leek de ruststand 0-0 te worden maar helaas bleek dit niet het geval te wezen. Het is de 26ste minuut wanneer de spits van de Leeuwarders over de rechterkant op komt stomen en naar binnen snijdt door twee Franeker speelsters heen, ze neemt de bal goed mee en één op één met Sanne blijft ze rustig en schuift de bal met haar linkerbeen binnen 0-1. Deze stand bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen.

Goede dingen vs fouten maken

De tweede helft begon weer en de bedoeling van de Franekers was duidelijk. Probeer de gelijkmaker te maken en zorg dat je goed staat waardoor je niks tegen krijgt. Toch waren het de gasten die scherp uit de startblokken kwamen en zodoende was het in de 33ste minuut alweer raak. Een speelster van de Leeuwarders wist op simpele wijze langs enkele Franekers te dribbelen de bal keihard achter keepster Sanne te werken 0-2. Toch gingen de kopjes aan Franeker kant niet omlaag en wilde men probeerde om zelf te scoren. De eerste goede mogelijkheid van de thuisploeg ging helaas naast maar de toon was gezet. De volgende aanval in de 37ste minuut was alsnog raak voor de thuisploeg. Een goede combinatie tussen Sanne Mare en Eline kwam terecht bij eerst genoemde en deze naam de bal goed mee en schoot de bal netjes in de verre hoek 1-2. Het geloof was weer helemaal terug en dus wou men nu meer en de gelijkmaker zien te maken. Toch was deze vreugde voor korte duur want vier minuten na de aansluitingstreffer was daar alweer de volgende goal van de gasten. Een ingooi aan de linkerkant van het veld kwam terecht bij de spits van Leeuwarder Zwaluwen., deze kon gemakkelijk door lopen want de eerste Franeker speelsters stapte te laat in waarna Franeker nummer twee simpel uitgespeeld werd en de bal hard in het doel belande 1-3. Toch bleek ook deze teleurstelling van korte duur te zijn want vier minuten later liet de thuisploeg zien goed te kunnen voetballen. Een goede combinatie in de kleine ruimte tussen Kayleigh en Sanne Mare kwam terecht bij eerst genoemde en ook deze bleef rusrig en schoof de bal in de verre hoek 2-3. De spanning was weer terug maar nu moest men doordrukken. De Franekers probeerde van alles maar tot hele grote kansen leidde dit niet meer. Het slotakkoord was voor de gasten uit Leeuwarden. Opnieuw werd er niet sterk verdedigd en werd het schot nog gekeerd door Sanne maar uiteindelijk werd de rebound binnen geschoten en stond het 2-4. Dit bleek uiteindelijk de eindstand te wezen en zo verloren de Franekers opnieuw van de Leeuwarders maar ook ditmaal was het een klein verschil en waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd.

Drie weken rust

De wedstrijd van aankomende zaterdag 15-04-2017 thuis tegen Heerenveen gaat niet door. De gasten hebben namelijk teveel blessures en afwezigen waardoor het duel op een later tijdstip word afgewerkt. Hierdoor is de ploeg de komende drie weken vrij en zal het de komende weken rustig kunnen toewerken naar de clash tegen SWZ Bosos Sneek M013-1. Dit duel eindigde enkele weken geleden in een terechte maar teleurstellende 2-2 en dus zal dit ook weer een leuke wedstrijd worden waarin plek drie op het spel staat.