MO13 mocht op een prachtige zomeravond een inhaalwedstrijd spelen tegen sc Heerenveen en deed dit overtuigend

... (schot)

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

11 mei 2017 19:00

Tim Bergsma

De wedstrijd begon iets vroeger dan gepland en dat was erg jammer voor een aantal ouders, die daardoor een spectaculair begin misten. Na een paar minuten verstuurde Lieve Mattheus een dieptepass op Kayleigh Zondervan. Kayleigh keek goed om haar heen, maar besloot dat haar eigen kans nog groter was en scoorde via de binnenkant van de paal in de korte hoek; een droomstart. Ongeveer 5 minuten later ging Kayleigh prima door op rechts en gaf een prachtige voorzet. De bal bleef lang in de lucht en spits Sanne Mare Veenstra had alle tijd om te bedenken wat ze met de bal zou doen. Ze besloot te koppen en scoorde daardoor haar eerste kopdoelpunt ooit. Weer even later scoorde Sanne Mare weer met een sterke individuele aktie met een schot in de linker bovenhoek.

Heerenveen werd nu ook sterker, maar onder aanvoering van Maud Looge leidde dat niet tot echt grote kansen. Heerenveen probeerde het van afstand, maar vond steeds keepster Sanne Hoekstra op hun weg, die een erg sterke wedstrijd keepte. Aan het eind van de 2e helft verstuurde Esmee de Boer een mooie dieptepass op Eline van Marrum, die haar tegenstander uitkapte en beheerst scoorde. Met een riante 4-0 voorspring ging MO13 rusten.

In het eerste deel van de 2e helft was het spel rommelig en had MO13 moeite om het goed spel van voor rust voort te zetten. Halverwege de 2ehelft begon Franeker weer wat meer te voetballen en met een mooie pass zette Laila Riemersma Eline vrij voor de goal. Met een prachtig diagonaal schot in de kruising scoorde zij haar tweede treffer. Even later wist ook Heerenveen te scoren na een mooie steekbal door het midden van de verdediging. Toen besloot Sanne Mare ook nog een duit in het zakje te doen en met een beheerst schot en een van richting veranderd schot behaalde zij de eindstand op 7-1. Een ruime, terechte overwinning in één van de betere wedstrijden van het seizoen.

As. zaterdag speelt MO13 om 10.00 uur weer, ook weer thuis en deze keer tegen de dames van QVC. Met een overwinning zet Franeker een goede stap richting de gewenste 3e plaats.