SC Franeker M013-1 zet even aan en blijft in goede flow

V.V. QVC MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

13 mei 2017 10:00

Koen Oosterveld

Het is donderdag 11-06-2017 wanneer M013-1 de eerste wedstrijd in drie dagen tijd speelt. Op deze avond speelt het een thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen M013-1. Uiteindelijk werd er overtuigend gewonnen met 7-1 en zodoende moest het de goede flow zien vast te houden tegen QVC M013-1. De eerdere ontmoeting was erg vermakelijk en dit leidde tot een 3-6 overwinning. Vandaag was het opnieuw raak en gingen de Franeker meiden met een overwinning van het veld en zo bleef het op koers voor plek 3.

Tamme eerste helft

De eerste helft begon en vanaf het begin was duidelijk dat beide teams er een leuke wedstrijd van wouden maken. Toch was het een tam begin en kregen beide teams weinig mogelijkheden om te scoren maar daarentegen gaf het ook weinig weg. We schrijven de elfde minuut wanneer Kayleigh een goede diepte bal geeft op Sanne Mare echter kwam de keepster uit en leek de bal weg te werken maar deze miste de bal volledig waardoor de bal door schoot en door Sanne Mare binnen werd getikt 1-0.  Nu wouden de meiden van Franeker doorzetten maar ook de gasten wouden niet op geven. In de twintigste minuut was het alweer raak maar nu wel voor de gasten in het wit en het groen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed in geschat door de rechter verdedigster van de Franekers en hierdoor kwam de spits voor de vrouw en wist de bal langs keepster Sanne te tikken 1-1. De teleurstelling was groot maar toch moesten de meiden de rug rechten. Na 30 minuten floot scheidsrechter Oosterveld voor het einde van de eerste helft en hierdoor zochten de teams de kleedkamer op.

Als een vliegtuig uit het startblok

In de rust zijn de puntjes op de i gezet en was er uitgelegd wat er anders zou moeten om tot een verbetering te komen ten aanzien van de eerste helft. Het leek wel of de meiden dit vleugels gaf want vanaf de aftrap waren de meiden niet te houden. Vanaf de aftrap was het Kayleigh die de bal speelde op Sanne Mare, deze speelde de bal op Tjitske die de bal vervolgens hard achter de keepster wist te scoren 2-1. Wat een flits start was dit en deze flits start was nog niet voorbij want binnen veertig seconden was het opnieuw raak voor de geel blauwe formatie. De bal kwam terecht bij Sanne Mare, deze behield goed het overzicht en speelde de bal op de vrijstaande Kayleigh deze nam de bal goed aan en schoof deze langs de uitkomende keepster in het doel 3-1. De toon was gezet en nu wilde de ploeg doorgaan. De gasten hadden het lastig want de Franekers zaten nu overal kort op en hierdoor kreeg het nauwelijks kansen om bij de goal van Sanne te komen. Drie minuten na de derde goal was het opnieuw raak en wat voor een doelpunt was dit. Kayleigh kreeg de bal en wachte op het juiste moment waarna ze Sanne Mare geweldig wist weg te steken, deze dacht niet na en schoot vanuit de draai gelijk in de verre hoek raak 4-1. Franeker bleef goed spelen en de gasten kregen kleine mogelijkheden maar gelukkig hadden deze het vizier niet op scherp. Het slotakkoord was opnieuw voor Sanne Mare. Ditmaal was er een goede combinatie tussen esmee en Sanne Mare die de bal goed mee nam en verwoestend hard binnen schoot 5-1. Hierna volgde er voor beide teams nog enkele mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet meer. Hierdoor werd er na 60 minuten spelen gefloten voor het einde en stond er een 5-1 eindstand op het bord.

Echte kraker tussen twee oud bekenden

Door dit mooie resultaat behoud de ploeg zicht op de derde plek waarop het graag wil eindigen. Aankomende zaterdag staat er voor de ploeg opnieuw een zware wedstrijd op het programma en wel tegen oud bekende Leeuwarder Zwaluwen M013-1. Ook dit beloofd weer een spannend potje te worden waarin beide teams vol de strijd met elkaar aan zullen gaan. De wedstrijd begint in Leeuwarden om 09.00 en iedereen is hierbij welkom om deze top wedstrijd te aanschouwen.