MO13-1 stap te klein voor kampioen Leeuwarder Zwaluwen M013-1

7 - 2

Franeker SC MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 04

20 mei 2017 9:00

Het is zaterdag 20 mei wanneer voor SC Franeker M013-1 de ena laatste competitiewedstrijd op het programma staat. Ditmaal de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen M013-1. De ploeg uit Leeuwarden kon vandaag het kampioenschap binnen halen en dat gebeurde dan ook. De Franekers bleken ook ditmaal een maat te klein te wezen.

Teveel ontzag

De eerste helft begon en vanaf het begin werd duidelijk dat de thuisploeg vol gas wou gaan. Het leek er wel op alsof dit de Franeker ploeg imponeerde want de Franekers konden hier weinig tegen in brengen. Zo was het na vijf minuten spelen al 1-0 door een afstandschot waarbij op grote afstand verdedigd werd.  Zo bleef het spelbeeld ook want wat de Franekers ook probeerde het lukte maar niet om langs de hechte verdediging van de Leeuwarders te komen. Na 27 minuten spelen stond er dan ook een tussenstand van 5-0 op het scorebord. Gezien het spel en de kansenverhouding een terrechte tussenstand. Toch deden de Franekers nog iets terug voor de rust en werd het via een geweldige aanval 5-1 Zo begon de aanval over links met een dubbele 1 twee waarna de bal naar het midden werd gespeeld om vervolgens geopent te worden op de rechterkant, de voorzet was vervolgens goed waarna Tjitske binnen kon werken 5-1. Hierna was het rust en kon men even uitrusten en bedenken hoe het beter zou moeten.

Meer weerstand

De bedoeling van de tweede helft was duidelijk. Men moest meer gaan voetballen en meer de strijd durven aangaan. En zo gebeurde het gelijk van de aftrap. Een goede diepe bal van achteruit kwam terrecht bij Sanne Mare deze draaide goed op de achterlijn waarna deze het overzicht behield en de bal terug legde op de inkomende Tjitske die de bal vervolgns hard in de rechterhoek wist te krijgen 5-2. Hierna bleef de druk van de thuisploeg hoog maar de Franekers zaten er nu korter op waardoor het voor de thuisploeg toch iets lastiger werd om te scoren. We schrijven de 53ste minuut waarna de 1-1 in de tweede helft valt. Een pass door het hart van de verdediging zette de spits 1 op 1 met Sanne, deze bleef rustig en schoof de bal goed binnen 6-2. Hier bleef het ook bij te blijven maar zoals aangeven leek dit zo te zijn. Een hard schot werd in eerste instantie goed gekeert door Sanne en de bal ging naar de zijkant van het doel waarna de spits de bal hard voorbracht en deze door de benen van keepster Sanne in de goal ging 7-2. Hierna volgde het eindsignaal en zo verloren de Franekers overtuigend maar terrecht met 7-2.

Derde plaats

De teleurstelling was natuurlijk groot maar als je realistisch kijkt dan is dit geen onlogische uitslag. Natuurlijk hoop je dat je meer weerstand kan geven maar daar was het vandaag niet goed genoeg voor en daarvoor was de tegenstander te sterk. Aankomende woensdagavond 24-05-2017 speelt M013-1 de laatste competitiewedstrijd en wel de uitwedstrijd in Sneek tegen SWZ BOSO sneek M013-1. De Franekers staan op een vierde plek en hebben een punt minder dan de Snekers. Wanneer men dus derde wil worden dan moet het punten zien te pakken.