SC Franeker M011-1D als een wervelende tornado de winterstop uit

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 1e klasse 06

25 februari 2017 8:45

Scheidsrechter

Danielle Dijkstra

Onbekend

De winterstop is tot zijn einde gekomen en dus beginnen het amateurvoetbal weer. Zo ook voor de meiden van SC Franeker M011-1D. Een nieuwe competitie en dus weer nieuwe kansen. De eerste competitiewedstrijd was op zaterdag 25-02-2017 thuis tegen Irnsum M011-2.

Bovenliggende partij

De meiden waren gebrand en dat was vanaf minuut 1 terug te zien. Franeker was de bovenliggende partij en ging via goed combinatievoetbal ten aanval. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg maar helaas gingen deze er niet in. We schrijven minuut vijf wanneer er een goede aanval is over de linkerkant van het veld, de bal wordt goed voorgezet en komt voor de voeten van Nynke L terecht die de bal hard tegen de touwen schoot 1-0. De thuisploeg wilde meer en dat kreeg het in de negende minuut ook waarna een goede voorzet vanuit de scrimmage voor de voeten van Mara terecht kwam en deze schoot de bal goed binnen 2-0. De gasten probeerde het wel maar de Franeker leeuwinnetjes bleven simpel overeind en trokken gezamenlijk ten aanval. Net voor rust kregen de oranjehemden en corner deze werd goed onschadelijk gemaakt waarna de bal diep op Nynke L gespeeld werd, deze kwam 1 op 1 met de keepster en bleef rustig waarna ze de bal in de hoek schoof 3-0. Dit was tevens de ruststand en zo zocht men met een goed gevoel de warme kleedkamer op.

Kansenregen

De tweede helft kon weer beginnen en vanaf het begin was duidelijk dat de meiden in het geel en het blauw de score verder wouden uitbreiden. De tweede kans van de tweede helft ging er dan ook gelijk in. Een goede pass kwam terecht bij Fleur, deze schoot de bal op het doel waarna de bal door de benen van de keepster ging en in het goal belande 4-0. Een snelle aanval over linkerkant werd in minuut 28 voorgezet op Nynke H deze zette goed haar voet tegen de bal waarna ze de bal in het doel zag verdwijnen 5-0. Franeker domineerde en de meiden van Irnsum konden weinig inbrengen tegen al het geweld dat op zich af kwam. In de 31ste minuut kwam de bal terecht bij Ines deze nam de bal goed mee en schoof hem in de verre hoek binnen 6-0. Aan de zijkant werd gezegd ‘’ het zou toch leuk zijn voor de meisjes van Irnsum als ze nog eenmaal weten te scoren’’. En net of de meisjes het gehoord hebben wisten ze uit te breken en zo ontstond er een drie tegen één situatie die goed werd uitgespeeld en werd afgerond 6-1. Toch zou dit het enige gevaar van de wedstrijd zijn geweest voor de gasten en hierna zouden de Franekers nogmaals tweemaal toeslaan. De 7-1 en 8-1 kwamen uiteindelijk op naam van Ines en hierna floot scheidsrechtster Dijkstra af voor het einde.

Lijn doortrekken

Met deze 8-1 overwinning hebben de meiden een mooie start van de competitie. Vandaag waren de Franekers wel twee maten te groot voor de gasten uit Irnsum. Door deze overwinning staan de meiden na de eerste speelronde op de eerste plek. Nu is het belangrijk om deze lijn door te trekken. Aankomende week speelt het thuis tegen Sint Annaparochie M011-1 en deze hebben hun eerste wedstrijd verloren met 2-0. De wedstrijd begint om 10.15 op de velden van SC Franeker en een ieder is van harte welkom om te komen kijken.