SC Franeker M011-1D behoudt koppositie na winst in Waadhoeke onderonsje

Annaparochie St. MO11-1

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 1e klasse 06

4 maart 2017 10:15

Jhonny Duizendstra

Afgelopen zaterdag 04-03-2017 stond voor SC Franeker M011-1D de tweede competitiewedstrijd op het programma. Nadat de eerste wedstrijd overtuigend werd gewonnen moest nu de lijn door getrokken worden. De tegenstander vandaag waren de meiden van Sint Annaparochie M011-1.

Vol overgave ten aanval

De wedstrijd begon om 11.12 en gelijk werd duidelijk wat de plannen van de Franekers waren. Snel druk zetten en via combinatievoetbal ten aanval trekken. De eerste goede kans was dan ook voor de geel/blauwe formatie uit Franeker maar helaas ging deze er niet in. Sint Anna liet wel gelijk zien dat het iets meer weerstand kon bieden dan de meiden van Irnsum M011-2 en dus zou de overwinning niet zo gemakkelijk komen als in de eerste wedstrijd. In de vijfde minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een goede combinatie over de linkerkant kwam terecht voor de voeten van Nynke H, deze bleef rustig en schoot de bal goed in de hoek 1-0. Na dit doelpunt wou Franeker doorgaan en dat resulteerde gelijk in de volgende aanval en goal. Een goede aanval over linkerkant kwam terecht bij Nynke L, deze zette de bal goed voor waarna Nynke H de bal tegendraads binnen wist te werken 2-0. De meiden uit Sint Annaparochie probeerde het wel en kregen ook enkele goede mogelijkheden maar steeds was het de sterk keepende Jasmijn die haar doel schoon wist te houden. De Franeker leeuwinnen kregen in de negende minuut een corner te nemen. Deze kwam goed voor waarna de bal in de scrimmage voor de voeten van Nynke L kwam deze dacht niet na en schoot de bal hard binnen 3-0. Franeker bleef de bovenliggende partij en het was wachten op nog meer doelpunten. We schrijven minuut dertien wanneer een goede pass vanaf de zijkant voor de voeten van Mara komt, deze neemt de bal goed mee en haar schot ging via een tegenstandster de goal in 4-0. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes maar deze gingen er niet in en dus floot scheidsrechter Bruinsma na 25 minuten spelen voor de rust.

Gas terug nemen

De tweede helft begon weer en vanaf het begin was duidelijk dat Franeker iets wat gas terug nam. Hiermee verschafte de ploeg zich rust en wilde het de wedstrijd rustig uit spelen. Hierdoor was de eerste goede kans voor de gasten maar de bal ging maar net voorlangs. Toch was de toon gezet en wilde de gasten er nog een spannende wedstrijd van maken. Toch bleek Franeker in deze helft ook sterkte te wezen en hierdoor kwam het maar weinig in problemen. Waar het er op leek dat de Franekers geen doelpunt tegen zou krijgen daar ontstond er toch een koude douche. Het is de veertigste minuut als de zwart/ witte formatie een voorzet vanaf links heeft en de bal bij de tweede paal word binnen gewerkt 4-1. Uiteindelijk werd het niet meer spannend en zodoende floot de scheidsrechter na vijftig minuten voor het einde. Zo eindigde het duel in een terechte 4-1 overwinning voor de thuisploeg en hiermee behaalde het weer drie punten.

Koppositie vasthouden

Door deze overwinning heeft het team nu zes punten uit twee duels. Hiermee blijft het team op de eerste plek staan. Aankomende weekend staat het uitduel met Irnsum M011-2 op het programma. Gezien de eerdere wedstrijd in Franeker en de stand in de competitie moeten hier zeker drie punten te behalen zijn. Wanneer de drie punten mee naar Franeker gaan dan verschaft het team zich een goede uitgangspositie in de competitie en behoud het wellicht de koppositie.