80% balbezit leidt helaas niet tot overwinning JO11-2

1 - 1

Terschelling JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-2, 2e klasse 15

20 mei 2017 10:00

De mannen van O11-2 speelden zaterdag 20 mei hun laatste competitiewedstrijd thuis tegen SC Terschelling O11-1. Uit werd er maar liefst met 5-1 verloren en de mannen waren gebrand op een goed resultaat in hun laatste competitiewedstrijd. Adje had de kerstboom weer gereed en Terschelling was er meteen 'mee aan'. Ze wisten niet wat ze moesten doen. Stijn, Abe en Jurre konden na hartelust de bal achterin rondspelen, zakdoekje leggen, blindeman spelen en geen speler van Terschelling die de tactiek begreep. Rico deed ook lekker mee op deze manier werd een ruime marge gemaakt in het balbezit. Echter, de doelpunten tellen en beide keepers kregen vrij weinig tot niets te doen.
Liam, Sil en Bilal speelden op het middenveld ook een goede wedstrijd en gingen prima mee in de aanval, zodra Tristan of Jort de bal voorin kregen aangespeeld.
De wedstrijd wilde echter niet ontvlammen. Franeker deed hun best, en Terschelling stelde daar bitter weinig tegenover. De rust werd bereikt met 0-0 en Adje I. sprak de mannen toe. Hij gaf aan dat het prima ging, dat de bal niet naar voren hoefde als er niet werd aangevallen door een of meerdere spelers van Terschelling en dat de rust moest worden bewaard. De mannen echter, hadden een andere mening en bleven ook na rust na een paar keer heen en weer tikken de aanval zoeken.
Er werden leuke combinaties getikt. Een aanval met een keer raken, Tristan aanspelen die met een soepele beweging de bal naar de watervlugge Jort speelde die op het allerlaatste moment kon worden geblokt door de tegenstander. Aanval over rechts met Sil die prima voorzette, maar waar Bilal net te laat kwam. En heel af en toe kwam Terschelling er uit, maar Rico had al 3 klavertjes 4 gevonden  inmiddels.
Een aanval over rechts werd goed voorgegeven en Jort schoot ineens mooi de 1-0 binnen. Niets aan de hand, wedstrijdje uittikken en de winst is binnen dacht een ieder. De leider van Terschelling ehh zweepte zijn ploeg nog eens op en heel kort werd het een fysieke strijd. Fysiek kan Franeker het nog niet aan tegen de tweedejaars en dispensatiespelers van de tegenstanders en zo werd het ineens 1-1. Nog steeds niets aan de hand, Franeker ging weer voetballen, balletje ging van links naar rechts en vice versa, maar gescoord werd er niet meer.
De laatste twee wedstrijden heeft O11-2 weer laten zien dat ze het niveau van vorig seizoen makkelijk kunnen halen. Dit belooft nog wat voor volgend seizoen.
Rico, heel veel succes bij de jongens van O13, je gaat weer voetballen. Heel veel plezier! En de rest van O11-2 blijft nog een jaar. Fijne vakantie alvast!