SC Franeker JO13-1 wint vrij gemakkelijk van AVC JO13-1

-

AVC JO13-1

4 maart 2017 12:15

Anne de Boer

Zaterdag 4 maart stond het beladen oefenduel S.C Franeker JO13-1 tegen AVC JO13-1 op het programma.
De 1e  helft was een beetje rommelig van beide kanten.
Franeker speelde wel iets beter maar van een echt veld overwicht was geen sprake.
Wel kwam Franeker met enige regelmaat in de buurt van de AVC goalie maar in de eerste 10 minuten ging het redelijk gelijk op.
Toch kwam Franeker ondanks het wat mindere spel wel op voorsprong.
Middenvelder Tijmen gaf een mooie diepe bal op maat aan spits Thimo die op snelheid lag en alleen op de AVC keeper afkon, laatstgenoemde had geen kans en mocht de bal dan ook uit het netje gaan rapen 1-0.
AVC probeerde wel om iets terug te doen maar kwam niet of nauwelijks in de buurt van keeper Bjarne.
Verdedigend stond het allemaal prima en AVC kon hier niet doorheen voetballen.
Een extra compliment is op zijn plaats voor de eerste jaars Jens, Colin en Thomas die in de Franeker defensie hun taken perfect uitvoerden en de aanvallers van AVC in de tang hadden.
Samen met Thijn, Joel en Jelmer had de defensie zijn zaakjes prima op orde.
De wedstrijd kwam in de 1e helft echter niet echt op gang dus eerst maar even aan de limonade.
In de 2e helft stond het bij Franeker allemaal even iets anders en dat gaf een positieve impuls aan het veldspel.
Het veld werd groter gehouden bij balbezit en werd vaker succesvol van kant verlegd.
Zo ook in de 40e minuut toen Kacper op links-mid een splijtende pass richting gelegenheid rechtsbuiten Sander verstuurde.
Sander wist hier wel raad mee, sneed goed naar binnen en voor de 2e keer moest de goalie van AVC de bal uit de touwen halen en prima aanval van de Franekers 2-0.
Niet veel later was het AVC dat een dikke kans kreeg op de aansluitingstreffer maar deze werd via keeper Bjarne en de lat voorkomen.
Dit was tevens ongeveer het enige wapenfeit van de Sexbierummers die wel wilden maar steeds een Franeker been tegenkwamen wat de bal weer afpakte.
Met de inzet en werklust zat het vandaag dus wel goed aan Franeker kant.
Alles ging net iets te snel voor de mannen van AVC.
Die trouwens wel hun beste beentje voor bleven zetten en niet opgaven.
Thimo mocht nogmaals alleen op de keeper af maar die had snel geleerd en verkleinde zijn goal snel waardoor de bal deze keer in het zijnet belandde.
Jordi kreeg nog een paar kleine mogelijkheden maar helaas lukte dit net niet.
Olaf probeerde het nog met een schot van afstand maar dat was een prooi voor de keeper.
Buitenspelers Sem en Sander hielden het veld goed breed waardoor er meer ruimte ontstond om te voetballen en dus was het slotakkoord ook voor de Franekers.
Thimo die een prima loopactie maakte kreeg wederom een prima bal vanuit het middenveld en sneed op de rechterkant naar binnen.
Wederom kon hij alleen op de keeper af deze verkleinde weer zijn doel goed en dacht hiermee een doelpunt te kunnen voorkomen maar Thimo plaatste de bal dit keer met links in de lange hoek en dus had de goalie weer het nakijken 3-0.
Al met al een prima aanloop naar de topper van volgende week.
Dan komt namelijk Zeerobben op bezoek en daarmee heeft JO13-1 nog een rekening te vereffenen.
Na een goede wedstrijd met een groot veldoverwicht en een dozijn kansen werd er uit sneu verloren met 1-0.
De mannen zijn gebrand om deze misser thuis in Franeker recht te zetten.
Zaterdag 11 maart thuis de derby tegen de groenhemden om 10:30 komt allen!