SC Franeker gedeeld koploper na verdiende zege in Nagele! - SC Franeker

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SC Franeker gedeeld koploper na verdiende zege in Nagele!

SC Franeker gedeeld koploper na verdiende zege in Nagele!

Nagele 1

1 - 2

Franeker SC 1

60'
90'
Jan-Tymen Eisma (penalty)

Competitie

4e klasse A

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

G.L. Hoovenstat

Accommodatie

Sportpark v.v. Nagele
Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Zonder de geblesseerde Gerlof Dijkstra en de studerende Sander Prins reisde de equipe van Johannes Veenema en Simon Boersma af naar het niet om de hoek liggende Nagele. Op voorhand werd Franeker gewaarschuwd voor een slecht veld, een fysieke tegenstander en winterse taferelen. Hier was geen woord aan gelogen. De grasmat had meer weg van een toendra, de potige manschappen van Nagele schuwde de duels niet en het complex had een hoog DDR-gehalte.

De stedelingen gingen goed om met deze omstandigheden en creëerden door verzorgd voetbal een aantal grote kansen in de eerste helft. Zo mocht Jay de Vries vrij aanleggen nadat hij was vrij gespeeld door Edwin Hiemstra. Echter ging zijn schot huizenhoog over. Ook de sterk spelende Rob Postma was dichtbij een doelpunt.  Na een individuele actie kwam hij oog in oog met de sluitpost, maar zijn inzet werd gekeerd. Het veldoverwicht werd niet omgezet in een voorsprong en zodoende werd er gerust met de brilstand op het scorebord.

Na de welkome warme thee zette Franeker de jacht naar het eerste doelpunt voort. Een afgeslagen bal viel na een spelhervatting voor de voeten van Tjitte Sijbesma. Zonder te aarzelen nam hij de bal op de pantoffel en scoorde op fraaie wijze zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht, 0-1. Nagele gooide daarna de schroom van zich af en trachtte met opportunistisch voetbal de stand gelijk te trekken. Tot noemenswaardige mogelijkheden leidde dit niet en was het wachten op een verdubbeling van de score in de omschakeling. De gelijkmaker kwam dan ook zowel letterlijk als figuurlijk uit de lucht vallen. Door weifelend optreden van de centrale defensie landde een lange bal pardoes voor de voeten van de spits van Nagele. Deze wist de bal achter goalspeler Ramon de Jong te krijgen, 1-1. In het laatste gedeelte van de wedstrijd werd het steeds onvriendelijker. De opstootjes volgden zich op en de arbiter had zijn handen vol om alles in goede banen te leiden. Dit alles ging ten koste van het veldspel en werd er afgestevend op een puntendeling. Toch kwam Franeker als winnaar uit de strijd. Jay de Vries werd onreglementair naar de grond gebracht in het zestienmetergebied; strafschop. Na topoverleg ging jongeling Jan-Tymen Eisma achter de bal staan en schoot vervolgens gedecideerd binnen, 1-2. Dit was tevens de eindstand.

In de plaatselijke kantine werd er na afloop gebroederlijk op groot scherm gekeken naar Oranje en werden de nodige pitchers genuttigd. Volgende week speelt Franeker haar laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Creil-Bant.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!